Hazai és európai jogorvoslati fórumokhoz fordul, s kártérítést is kér Budaörs önkormányzata az úgynevezett szolidaritási hozzájárulás miatt, melynek alapján a harmincezres Pest megyei várostól körülbelül 2,3 milliárd forintot akar elvonni az állam.

 A 12 igen és 2 nem szavazattal elfogadott előterjesztés, illetve Budaörs polgármesterének szóbeli tájékoztatása szerint nemcsak az iskolák fenntartói, majd működtetési jogát vette el az állam az önkormányzatoktól, hanem – a kormány korábbi ígéretével szemben – ezzel összefüggésben néhány önkormányzatra még egy úgynevezett szolidaritási hozzájárulást is kivetettek.

Budaörs esetében ez többszörösen meghaladja azt a 900 millió forintot, amit az önkormányzat korábban az intézményei működtetésére fordított. E szolidaritási hozzájárulás következtében egyébként országosan 23 milliárd forintot kívánnak beszedni, amely 10 százaléka Budaörsöt terhelné, mintha egy egymilliós lélekszámú nagyváros lenne – idézte Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) polgármester szavait a sajtófőnök.

A most megszavazott előterjesztés alapján a budaörsi önkormányzat ügyvédi segítséggel az Alkotmánybírósághoz, az Alapvető Jogok Biztosához, az Emberi Jogok Európai Bíróságához valamint más uniós, illetve Európa Tanácsi szervekhez fordul, továbbá az illetékes bírósághoz kártérítési igényt nyújt be – közölte Nagy Ildikó Emese.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
budaőrs a népszabadság mintájára zárja be az iskolát és az állam pedig építsen egy sajátot és szerintem ez az összes önkormányzatra vonatkozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ne is tűrjétek, már most kezdik összeszedni a birkahülyítő osztogatás fedezetét!
aremy
budaőrs a népszabadság mintájára zárja be az iskolát és az állam pedig építsen egy sajátot és szerintem ez az összes önkormányzatra vonatkozik.
Jozefina
Igaza van Budaörs vezetőinek!!! Ennek a pazarló, korrupt hatalomnak egy kanyit nem szabad fizetni!!! Perelni-perelni-perelni!!! És a haza fényre derűl!!!
Hellcat
Budaörs egy tökös település nagyon jó polgármesterrel...ez bassza a fidesz csőrét.
anka
- csak nehogy kicsinálják..., ettől a mocskos fizessmaffiától minden kitelik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.