Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes Imre főügyész.

A fiatalember magyar állampolgár, nincs tudomásuk arról, hogy más állampolgársága is lenne, eddig nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásokban, és nem budapesti – írja az Index.

Szerda délután 16 órakor fogták el Keszthelyen, mondta Keresztes. Azt is hozzátette, hogy egy személy követte el a bűncselekményeket, "a helyszínen legalábbis a fiatalember egyedül tevékenykedett". A nyomozás során nem merült fel, hogy bérgyilkosként robbantott volna.

A hatóságok tartottak attól, hogy újabb bűncselekményt követhet el a robbantó, és most már látják, hogy a félelmük nem volt alaptalan, mondta a főügyész.

Keresztes Imre elmondta: a fiatalember a gyanúsítás ellen és őrizetbe vétele ellen is panasszal élt, ugyanakkor a főügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Keszthelyen fogták el a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját szerdán – jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója.

A vezérőrnagy elmondta: a férfi az autójában várakozott a Balaton parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen. Hozzátette: tűzszerészi vizsgálat után a műveleti egységek behatoltak egy házba, ahol "más célszemélyt nem találtak"; ezután a feltételezett elkövetőt Budapestre szállították.

Hangsúlyozta: a TEK az ország több pontján végzett akciókat szerdán, azonban a sajtóhírekkel ellentétben nem igaz, hogy ezek mindegyike a Teréz körúti robbantással lett volna összefüggésben.

Keresztes Imre az MTI-nek arra a kérdésére, hogy meg tudják-e erősíteni azt a korábbi kijelentést, miszerint a robbantás rendőrök ellen irányult, azt mondta: nyilvános az a felvétel, amelyen látszik, hogy mi történt, "teljesen egyértelmű, hogy kiket céloz az elkövető".

A gyanúsítottról további részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy annyit mondott el róla, amit jelenleg el lehet mondani, további azonosításra alkalmas adatot nem. Ismertette: magyar állampolgárról van szó, büntetlen előéletű és nem budapesti illetőségű. Hozzátette: semmilyen előzménye nincs annak, hogy gyanúsított egy ilyen cselekményre képes.

A főügyész nem beszélt arról sem, hogy találtak-e a házkutatások során további robbanószert a gyanúsítottal összefüggésben. Csak annyit mondott el, hogy nagyon sok bizonyítékot szereztek be, külön megjegyezve, a szakértők is éjjel-nappal dolgoztak azért, hogy a nyomozás során előbbre juthassanak. Hangsúlyozta ugyanakkor, sem a nyomozás, sem az egyes bizonyítékok nem nyilvánosak, így nem reagált a főügyész arra a sajtóhírre sem, hogy a gyanúsított édesanyjának DNS-e vezette el a hatóságokat a gyanúsítotthoz.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Szókrakész: Azonnal keresse fel orvosát, gyógyszerészét!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Hivatalos! Közel se a robbantót kapták el. Csak valakit, aki hasonlít arra a személyre, akiről készült a videó a robbantás helyszínén. RTL híradó: ...az anyjától nyert DNS segítségével fogták el, melyet egy közúti ellenőrzés alkalmával sikerült begyűjteni.
Csak néhány kérdés. Ha nem tudják, hogy ki az elkövető, honnan tudják, hogy ki az anyja? Mennyire életszerű a DNS gyűjtés egy közúti ellenőrzésen? Ugyan, azt mondták, hogy alkoholszondát fújattak az anyával, de ennek is van egy szépséghibája. Az új alkoholszondák a leheletből "állapítják" meg az ittasság fokát. A leheletben meg sok minden lehet, de, szerintem, DNS a legkevésbé.
Kellett valami eredményt produkálni okt. 23. előtt, mert Orbán basi azt parancsolta. Gyorsan találtak is valakit, aki 10 millió Ft-ért elvállalta.
nyanya001
@kkalman: " Kellett valami eredményt produkálni okt. 23. előtt, mert Orbán basi azt parancsolta. Gyorsan találtak is valakit, aki 10 millió Ft-ért elvállalta. "
Egyre gondoltunk. Ja, és titkosítva lesz 100 évre !
kkalman
@nyanya001: ma, 21:56 Lehet, hogy a 100 év kevés is lesz a titkosításra.
Peller Anikó
A verzió, hogy email címe alapján kapták el (a bombához szükséges elektronika rendeléséhez csatolta a mail címét), eztán kerítették elő anyukáját a szondáztatáshoz.
Desischado
Kamu az egész. Úgy éljek, hogy ez a pasi csak egy alteregó, vagy báb. Szerintem kellett valakit gyorsan "produkálni", na meg az erőfitogtatás is meg volt a tek részéről, hogy mire számítsunk, ha lázadni merünk! Színjáték, semmi más! A felbújtót meg a Lendvai utcában kéne keresni!
kukac50
Nem vagyok benne biztos,hogy az a személy robbantott, a TV-ben a képek nem ezt mutatták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.