A kormány tervei szerint 2-3 évre elhúzott járulékcsökkentés valósulhat meg, összekapcsolódva egy olyan rendszerrel, amely a bérnövekedéshez ad többlettámogatást a járulékcsökkentésen keresztül – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön este.

Az elképzelések szerint lesz egy alap járulékcsökkentés, amelyet esetleg két év után követ a járulékszint olyan csökkenése, amelyik már a béremelést honorálja – fejtette ki a miniszter.

A műsorban elhangzott, hogy januárban indulhat a járulékcsökkentés, és akár már a jövő héten meglehet erről a végleges terv.

A Figyelő csütörtökön megjelent lapszámában kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, hogy 2017-től több éves járulékcsökkentési program indul, amelynek azonban feltétele lesz a béremelési kötelezettség. Vagyis a munkáltatók nem nyelhetnék le az alacsonyabb szociális hozzájárulási adó miatt keletkező megtakarítást, azt vagy annak egy részét át kell engedniük a dolgozóknak. A hetilap értesülése szerint a járulékcsökkentés része lesz az őszi adócsomagnak.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Ezt hívják mézes madzagnak miből is lenne járulék csökkentés amikor megint egy másik formában más címen emelnek.
Yoda69
Mi ez? rezsicsokkentes 2 atkeresztelve?
cs.n.
Múltkor hallottam erről egy vitát a rádióban. Szakszervezetis vs. iparos vezető. Úgy tűnik, a kormány az utóbbi javaslatára hajlik. De mielőtt még félreértené valaki: nem arról van szó, hogy a bérpapírodon kevesebb lesz a járulék, amit a bruttódból levonnak. Nem a te általad, hanem a munkáltató által fizetett járulékokat akarják csökkenteni, és ezt átkonvertálni béremelésbe. Aztán hogy mi lesz ebből, majd meglátjuk. Vagy nem.
Kutyuska
Varga a családját és a Fidesz birkákat szórakoztassa a hazugságaival. Baromira unalmas már, hogy a csillagos eget lehazudják az égről.
nezelodo
Ha stílszerűek lennének most 0,9 %-ot ígérnének száz évre elosztva, mert reményeik szerint még akkor is a dakota százlábú uralkodóház regnálna.
human
@cs.n.: Ahogy a cikkben írták a csökkentés egészét vagy csak annak egy részét kapja meg a munkavállaló. Szóval ez sajtóközleménynek jó béremelésnek meg elég gyenge.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.