Büntetőeszköz lett az eredetileg segítő szolgáltatásnak kitalált gyermekvédelmi intézkedésből. A védelembe vétellel ugyanis a gyermekjóléti szolgálat csak odáig jut, hogy egyértelművé tegye a szülőknek, hogy mit várnak el azért, hogy a gyerek továbbra is a családban maradhasson, de segíteni nem tudnak, mert nincsenek meg az eszközeik hozzá. Marad tehát a kiemelés fenyegető réme. A védelembe vétel fegyelmező szerepére ráadásul még az is ráerősít, hogy 2010 óta a túl sok iskolai igazolatlan hiányzásért automatikusan ez jár.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Bringás: De baszd meg rád sem vigyázott a gyermekvédelem anno, mert hagyták, hogy zaklassanak. Kizárt, hogy egyébként ennyire balfasz lennél mára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@Clavigo: Mi van takony, kifogytál szóból?
miazavalami
@Nessy: Van azért igaza a biciklisnek.
Mivel közeli helyeken dolgozom, így tudom, hogy a legtöbb úgynevezett halmozottan hátrányos gyerek olyan családból kerül ki ahol a szülők még akkor se dolgoztak amikor lehetett. ja igen ők a nagyszülők. Cirka 45-50 körül járnak. A szülők abba nőttek bele, hogy majd megyünk segélyért Mentek és kaptak. Ezek a családok nem három hanem 4-5 vagy több gyereket "nevelnek. ". Ízig vérig baloldali vagyok de azt mondom hogy a rendszerváltás után a baloldal megtanította az embereket a munka nélküli életre. Emlékezz csak hogy volt? Falvakat százalékoltak le. egy család annyi jövedelem pótló támogatást, illetve segélyt összeszedett hogy hülyék lettek volna dolgozni kevesebb pénzért. Persze azt sem lehet elfelejteni, hogy a mostani rendszer összemossa azokat aki dolog nélkül elvannak zsíros kenyéren, és baxnak a kölykeikre, és azokat akik dolgoznának keményen de nincs hol. Na ez a réteg már kezd elkopni, mert a mai fiatalok, tehát a rendszerváltás környékén születettek már nem vállalnak gyereket, csak akkor ha biztosan fel tudják nevelni. Az eleve ingyenélő népség + szaporodik.
Clavigo
@Bringás: Holnap szombat van oláh.Hétvégén nem vagy ilyen aktív..Talán nem fizetnek a böfögésedért ??? Vagy rohansz haza a Duna-deltába,,puliszkát zabálni.?? Esetleg még a kecskéd nyugtalankodhat szombat-vasárnap...Igyekezzél oláh.
Bringás
@Clavigo: megkötnek pincsi, ha ugatsz!
Nessy
@miazavalami: Igen ez az érem egyik, látványosabb oldala, Én inkább a másik oldallal találkozom volt munkámnak köszönhetöen. Mint önkéntes, meg azon az úton kisérek sok embert, ahonnan nem lehet visszafordulni.
miazavalami
@Nessy: Na mesélj! Miben tudod segíteni őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.