Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint indokoltan vetettek be páncélozott járműveket a Teréz körúti robbantó szerdai elfogása során.

Georg Spöttle az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, ilyen esetekben komoly felszerelésre van szükség, ugyanis előfordulhat, hogy a célszemély esetleges társa vagy családtagja fegyverrel próbál ellenállni.

Hozzátette: a robbantó a házában is helyezhetett el bombacsapdákat, ezért kellett először tűzszerészekkel átvizsgáltatni az épületet.

A szakértő arra a sajtóhírre is reagált, amely szerint a hatóságokat édesanyjának DNS-e vezette el a gyanúsítotthoz. Úgy fogalmazott: "régi trükk", hogy azonosítanak egy családtagot, majd "felépítenek" egy teljesen általános közlekedési ellenőrzést, hogy DNS-t tudjanak venni, és azt össze tudják hasonlítani a tetthelyen talált más nyomokkal.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
ha ez a csipet csapat nem egy főből állna hanem 80-100 fő akkor a nátót vonultatták volna fel??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Bringás: Valóban logikus. Agyhalott kormányhoz agyhalott szakértő.
Bringás
@justhpeter: Kérlek! Cáfolj! Miért csak egy rendőrautó kellett volna?
justhpeter
@Bringás: Hány rendőrautó kell egy elmeroggyant bekíséréséhez ? Gondolom egy egész flottafelvonulás elég elrettentő ? És minek az elrettentés, ha már megvan az elkövető ?
egyvandor
Ha szükség volt a páncélozott járműre miért nem hajtottak be vele a házba. Vagy hogy képelték azzal elhárítani egy esetleg létező csapda bombát? Ismeretlen fogalom lenne a TEK-nél a rajtaütés? A nagy csinnadratta eredményesebb? Ott cirkálnak az eltévedt páncélozott járművek a faluban, a tettes meg végignézi? Hogy képzelték?
nusika
...elképzeltem, hogy a ""tettes"" menekülni próbál...a TEK-sek utána... de mivel???...a páncélozott járművel?? ...ez már vicc, a javából!! Ezek ezzel a felvonulással, szerintem, csak büszkélkedtek, hogy van ilyen is...vagy elrettentés, ahogy @justhpeter írta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.