A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás nem hagyta annyiban az Egyesült Államok külügyének a bírálatát és egyből előkapta az aduászt: '56!

Mint Menczer a közleményében írja, 

Az Egyesült Államok kormányának újabb, minden alapot nélkülöző kritikáját visszautasítjuk. Magyarországon semmilyen szabadságjog – így a sajtószabadság – sincs veszélyben. Aki a "sajtószabadság folyamatos hanyatlása" miatt aggódik, annak egészen biztosan nincsenek hiteles információi Magyarországról. Aki olvassa, nézi a magyar sajtót, folyamatosan találkozhat a vélemények sokszínűségével. A Népszabadság felfüggesztése a tulajdonos gazdasági döntése volt, kíváncsiak vagyunk, hogy az Egyesült Államok kormánya vajon beleszól-e médiatulajdonosok döntéseibe.

Ez eddig a szokásos bullshit, amit már megszokhattunk, de ekkor Szijjártó sajtófőnöke ledobja az atomot: 

Ugyanakkor az 1956-os forradalom 60. évfordulóján elmondhatjuk, volt idő, amikor nem volt sajtószabadság Magyarországon, a magyar emberek vérüket, életüket adták a szabadságukért, de ekkor nyugatról barátaink támogató tekintetén kívül más segítség nem érkezett.

Mint ismert: Aggodalmát fejezte ki közleményben az amerikai külügyminisztérium a magyar sajtószabadság miatt pénteken.

A dokumentumot Mark Toner helyettes külügyi szóvivő adta ki. Ebben azt írta, hogy az Egyesült Államok "osztja a globális sajtószabadság szószólói, nemzetközi szervezetek és magyar állampolgárok aggodalmait a sajtószabadság magyarországi folyamatos hanyatlása miatt".

A közlemény tudatja azt is, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri "egy független internetes portál október 19-ei kitiltását a parlament épületéből" és a Népszabadság október 8-ai "váratlan bezárását".

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Azt is tedd hozza, hogy a forradalom leverese utan a kulfoldre menekulo magyar migransokat az orszagok befogadtak. Nem emeltek keristek elejuk, nem kezeltek allatkent oket, es nem toloncoltak vissza oket a hazajukba. Igy teljes a kep.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Ne tévesszük már össze az '56-os menekülteket--egy ellenőrizhetetlen ,kezelhetetlen,sokadalommal.Egyrészt: Némi bűntudata volt a nyugatnak-mert mindent meg ígértek országunkat-fegyvert gyógyszert élelmiszert anyagi támogatást-és itt hagytak minket-a szarba--főleg a sokszínű Amerika. Másodszor:A magyar "szürkeállomány" messze nemzetek fölött állt--és háború után nem kellett noszogatni-senkit a munkára.Ezért , a szabadságjogokról ne dumáljanak már az USA prominensei.Ahová betették tappancsaikat-ott válogatás nélkül pusztultak nők férfiak gyerekek-!
nezelodo
Akkora a sajtószabadság, hogy pont akkor ment csődbe, amikor helikopter zúgás töltötte be a lakodalmas éjszakát, és megírták! A Lenci meg pont arra járt, meglátta az "eladó" táblát, mint a Herceghalmi tangazdaság 4000 hektárjánál, kotorászott kicsit a zsebében, nem csak a golyóit találta ott, és beugrott, mondván megveszem, ez pont jó lesz a szállodáim mellé, dekorációnak, meg occcsó is, majd spórolok, én újítom föl a gázhálózatot a cégnél, úgy megéri.
magyarbakancs
Te isten báránya!
Elvagytok telve magatoktól.
A Hülyeség fájna ti ordítanátok.
volvós
Tomika !! Gondolom, te is ugyanolyan rózsaszinü
tangabugyit viselsz,mint a futsalos felnyirthaju fönököd...
CHEWBACCA
@Yoda69: Jól jött nekik a szorgalmas magyar! Minden 100 magyarból Amerikában 15 milliomos lett dollárban! Ez is tény...
prime777
Azt mondja,hogy a Népszabadság gazdasági okok miatt zárt be.
Rendben.
De az online részt akkor miért kellett törölni?
Itt bukik meg a dolog.
A másik.
Ha ez a lap a jövőben fidesz-közeli valakikhez kerül ,akkor ott az ismételt letagadhatatlan bizonyíték.

De

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.