Gazdasági indokokra hivatkozva ellenzik egyes munkaadók a nagypénteki munkaszüneti napot – írja a Magyar Nemzet.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára azt mondta, több tízmilliárd forintos kiesést okoz a gazdaságnak, ha 10-ről 11-re emelik a fizetett munkaszüneti napok számát. 

Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke úgy értékelt: egy plusz munkaszüneti nap becslések szerint mintegy 0,3-0,4 százalékkal csökkenti a GDP-t, s a munkaerőhiány miatt is rossz az időzítés.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint lesznek kereskedelmi cégek, amiket előnyösen és olyanok is, amiket hátrányosan érint a plusz szünnap.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Legyen inkább december 24 az új szabadnap. Mi magyarok ekkor tartjuk a karácsony estét. (Kész idegbaj, ha még dolgozni is kell mert a karácsonyfát is ilyenkor állítjuk, díszítjük, ünnepi vacsora van, ajándékozás stb.) Ezen a napon nagyon sokan így sem dolgoznak vagy csak fél napot. Így kisebb lesz a GDP kiesés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Nessy: Akkor nagycsütörtök, az utolsó vacsora már semmi? Akkor a harangok miért hallgatnak? A gyász napját már semmit sem jelent, A gyász napja miért nem lehet szabad?
ágimami
@emerencia: Teljes mértékben egyetértek!
Nagyon sokan nem tudnak szabadságot kivenni 24-re, így marad a rohanás és kapkodás, milyen Szent-este lesz ilyenkor???
Az egésznek az lenne az értelme,hogy nyugodtan, békésen ünnepeljük a Szent-estét Családi körben.
Nessy
@ágimami: talán azért vagyok megértőbb dec. 24 kapcsán, mert olyan helyen dolgoztam, ahol anno este 8-ig volt rendelés, és utána jött a rohanás. Később sem lett jobb, legfeljebb délben haza lehetett menni. Később, már vezetőként a családos munkatársak szent este, a fiatalok szilveszterkor mehettek el előbb. remekül működött.
ágimami
@Nessy: Nekem szerencsére nem kellett dolgoznom soha 24-én, olyan vezetőség volt, hogy az nap m.szüneti nap volt, mert több mint fele dolgozó szabin lett volna, így nem sok értelme lett volna bemenni.
quadrocopter
A kereskedelmi dolgozók nem értik, hogy dec. 24.-e miért nem került szóba? Szenteste az utolsó percig dolgoznak!
papa.49
Ennek a tökkelütött gyülevész bandának semmilyen intézkedésében ne keressetek értelmet, mert OLYAN NINCS BENNE, a hasára ütött a dádé, és eldöntötte, ennyi!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.