"Nem gondoljuk, hogy a migráció jó" címmel interjút közölt szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a német Rheinische Post.

A miniszter a migrációs válsággal kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarország kvóták helyett három összetartozó intézkedést javasolt. Először is a határok szigorú ellenőrzését, mert elfogadhatatlan, hogy "százezrek illegálisan átlépjék határainkat". Másodszor támogatni kell a válságövezetekkel határos országokat, Törökországot, Libanont, a kurd területeket és Jordániát; "ebben van a mi felelősségünk", a menekülteket "nem kell beengednünk országunkba", de segíteni kell a legtöbb terhet viselő országokat – mondta Szijjártó Péter.

Arra a kérdésre, miért nem lehetséges néhány menekült befogadása humanitárius okokból, azt mondta:

ha a menekültek Európába jönnek, akkor "soha nem térnek vissza hazájukba", viszont ha a hazájuk közelében élhetnek, akkor visszatérnek.

Arra a felvetésre, hogy esély mutatkozik a munkaerő-piaci és demográfiai gondok egy részének megoldására egyértelmű bevándorlási szabályok révén, Szijjártó Péter kiemelte: "nem gondoljuk, hogy ezeket a problémákat megoldjuk nagyobb bevándorlással", Magyarország az alacsony születési ráta problémáját egy jobb családpolitikával oldja meg.

Dél-, Közép-, és Kelet-Európában feszült a munkaerő-piaci helyzet, helyenként 30 százalék feletti a munkanélküliség, újabb problémák okozása helyett ezzel kell foglalkozni – tette hozzá.

Amikor európai országok azt mondják, hogy a migráció jó dolog, "mi azt mondjuk, hogy sorry, mi nem hiszünk ebben" – mondta Szijjártó Péter

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Csóró menekült nem kell, a pénzes körözött meg ott van szemelőtt az Orbán-fészek mellett!
Apám, ezektől körbetrotilozhatnák a Gellért-hegyet is, ha Rogán-kötvényes a terrorista!
Hol vannak ilyenkor a milliárdokba kerülő szuperhatóságok, jaaaa...nem az ellenzéket kellene lehallgatni, hanem a nemzet biztonságára veszélyes Rogánt és bűntársait, no meg Orbánt, aki pszichésen súlyosan terhelt, ezért különösen veszélyes! Európa számára is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
A migracio arrol szol, hogy a tag elbotorkal A-bol B-be, ott munkat vallal, adot fizet, beilleszkedik az adott tarsadalomba elfogadva a tobbsegi normakat. Ilyenek pl. a magyarok Angliaban, akik unios polgarkent vannak jelen.

A menekult a sajat, illetve csaladja testi epseget vagy eletet feltve szo szerint menekul a sajat hazajabol. A menekult statusz addig illeti meg, amig a szomszedos, biztonsagos allam teruleten tartozkodik. E statuszt abban a pillanatban vesziti el, amikor az adott, biztonsagos orszag teruletet elhagyta, akar egy ezredmillimeterrel is. Onnantol mar csak nemkivanatos illegalis bevandorlo. Sajnos ez ezeket a figurakat nem zavarja, gond nelkul visszaelnek az unios menekult joggal.
joopapa
Te szájtátó peti, ha azok a szír menekültek fizetnének 300 ezer eurót akkor jöhetnének!Nos igen egy jobb család politika, de nincs! Miért nincs peti gyerek, mire vártok!?
Villon
@wpym: Tehát. : Ha egy magyar munkás az unió területén bármelyik nemzetállamban a jobb megélhetés, vagy csupán egyszerűen a megélhetése miatt egy másik nemzet területén találja meg a lehetőségét, akkor természetes, hogy hivatkozunk Brüsszelre. Amennyiben a kohéziós forrásokért tartjuk a markunk, akkor természetes, hogy az pedig jár nekünk, természetes, hogy más nemzetek adófizetői járuljanak hozzá felemelkedésünkhöz, mert ugyebár az jár nekünk. Amennyiben viszont humanitárus megfontolásból is legalább jelzésértékű gesztust vár tőlünk a támogatónk, akkor jól megmondjuk a magunkét, Akkor már mi akarunk dönteni saját sorsunkról, persze markunkat továbbra is pénzért nyújtjuk.
Kedves wpym ! Ilyen hozzáállással, egy városszéli banda is kiközösítene, de előtte levernél rajtad azt, hogy eddig élvezted a közösség erejét, valamint a rivális bandába sem vennének be, mert árulóra nekik sincs szükségük.
nusika
index.hu/gazdasag/allas/2016/10/18/samsung_vendegmunkas_bevandorlas/

...egyik vendégmunkásnak azért kell magyar állampolgárság, hogy Hollandiában dolgozzon!
teuton
@wpym: Nagy hülyesegeket irsz, latszik, hogy teged sem erdekelnek tenyek es adatok... Miota nem hagyhatja el egy menekült a befogado orszagot? Hol van egy ezt tilto törveny? Mert a Genfi Egyezmenyben es az EU alapszerzödesben ilyen nincs! Söt! Bünözöt sem szabad kiutasitani, ha a hazajaban halalbüntetes vagy kinzas varja... Nem jo, de a törveny az törveny es mindenkire vonatkozik! Na persze egy illiberalis orszagban a törvenyeket kenye-kedve szerint valtoztatgathatja egy diktator, akar visszamenöleg is...
kkalman
Csak kérdezném ettől a droidtól, hogy a letelepedési kötvénnyel érkezőket sem fogadjuk? Vagy ők mégis csak jöhetnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.