Több, síppal tiltakozó embert megtámadtak a kormánypárti szimpatizánsok, köztük Ungváry Krisztián történészt is.

A komoly biztonsági intézkedések ellenére is sok ellentüntető jutott be a háromnegyed részben megtelt Kossuth térre, ahol az 1956-os központi megemlékezés zajlik. Magát az ötletgazdát, Juhász Pétert nem engedték be a térre a rendezvényt biztosító Valton Security emberei, de sokan bejutottak, síppal vagy épp egy-egy Népszabadsággal felszerelkezve, azzal a szándékkal, hogy kifütyüljék Orbán Viktor miniszterelnököt.

A téren lévő, kormánypárti szimpatizánsok azonban előbb csak szóval, majd tettleg is felléptek ellenük. Meglepő módon idősebb, jól szituált nők és férfiak keltek ki magukból, egymást biztatták, hogy verjék meg a síppal tiltakozókat, sőt, többen le is köpték őket. Több ellenzéki tiltakozót ütöttek meg kézzel, esernyővel, zászlórúddal. Ezen a felvételen látszik, hogy Ungváry Krisztián történész arca vérzik is.

A kialakult verekedésekben jutott az újságíróknak is: volt, akit megütöttek, volt, akinek a telefonját verték ki a kezéből. A lezárt területen belül nincsenek rendőrök – vagy olyan kevesen, hogy ne látszanak –, csak a Valton emberei, de ők eddig vagy nem avatkoztak közbe, vagy a megtámadott tiltakozókat vezették el. Dulakodás és minősíthetetlen ordibálás alakult ki több helyen a kordonon kívül is. A rendőrség nagy erőkkel várakozik a Szalay utcában, vagyis be tudnak avatkozni, ha elfajulnak a dolgok.

Az Index fotóján jól látszik, hogy ment a matekozás a sajtótribünnél, és egy fiatal férfit a rendőrök le is kapcsoltak, mert megpróbált átmászni a kordonon.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@anka: Feltételezem, sőt biztos vagyok benne, hogy nemzeti drótszamarunk is ott téblábolt ünnepi baksis reményében!:-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Hajrá magyarok, kár, hogy csak ennyire futja.
Zeta
Mivel vannak felszerelve a rendfenntartok?
A TEK, hány emberrel fogja ma védeni Orbánt?
solidedge
A Fidesz hívők mindenki tudtára adták, hogy nem tűrik a demokráciát. Miközben a főkolompos a tribünről a szabadságról szónokolt.
levarosbukta
Vén hugyosok, mitől jobb nektek ez a szarházi banda???
quadrocopter
"...vagy a megtámadott tiltakozókat vezették el. " És a támadókkal mi a lószar van?
anka
@Zeta: Tankkal..., harckocsival..., és minden ami gurul! - mindenki egyért és főként egy zsarnok tolvajért! Rohadna meg!
Clavigo
Összegyűlt a Konda,,egy kis ünnepi köpködésre,,keresztényi csulázgatásra.
cs.n.
"Meglepő módon idősebb, jól szituált nők és férfiak keltek ki magukból"
Szerintem nem meglepő. Ők a mai fiatal demokraták.
silber13
@anka: Feltételezem, sőt biztos vagyok benne, hogy nemzeti drótszamarunk is ott téblábolt ünnepi baksis reményében!:-))
anka
@silber13: - abban biztos lehetsz! - a semmiért nem megy ki..., szereti a potyát!
Rózsika Hatházi
@silber13: Nemzeti drótszamár! Köszi, felvidítottad a napom! :))))
Nessy
Még szerencse, hogy bár Balog miniszter úr invitált telefonon, nem mentem el.
Jelenleg bottal járok, méghozzá nem a szabvány tb támogatottal. Biztos kiderítenék, hogy lézer fegyvert viszek magammal!
Tisztelt hívek! A jelenlegi tüntetők a himnusz alatt csendbe maradtak!! Önök ezt nem tették anno!
Az idős gorombáskodókat nem értem. Olyan jó nekik? Akkor legyenek hívek, de ne verekedjenek, ne köpködjenek! Vagy itt vezették le a más miatt érzett dühüket?
silber13
@Nessy: Vigyázz a bottal, kisértetiesen hajaz a " Sakál napja " regénybeli óra.mankóra.
anka
@silber13: Jól jelezte @Nessy: , hogy lézer kard van benne...:D - a hülye kósa is a csillagok háborúját emlegette...:D - képzeld ha a Yoda is csodát tett volna! >>> img22.dreamies.de/img/762/b/1kaxak7uk2j.gif
Csizmás Kond
" Több, síppal tiltakozó embert megtámadtak ..."
...de hát ők mentek oda zavarni...
lópicigáspár
Jó, hogy dulakodnak meg köpködnek! Ezt kellett nézniük, hallgatniuk!
i.makeagif.com/media/10-23-2016/p6uKWe.gif
anka
@lópicigáspár: - elég baj ez nekünk!!!
- klipp sarkában ott van, hogy "élő". :D
Mézike
@lópicigáspár: A fenébe! Jól felhúztál azzal a beképzelt pofájával...
Mit zaklatod a kiskorúakat ilyen förmedvényekkel? :-)
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! Nem zavartak, csak éppen sípolni támadt kedvük. Akinek nem tetszik mennyen onnan a fenébe! Ha tehettem volna én is ott vagyok. Különben is megmondták hogy fütyülni nem szabad, de a sípolás az nem volt megtiltva!
JAJMÁR
Na, vajon kik dulakodtak és kik köpködtek? Van tippem: nem a fütyülők!
Ja, valami olyasmik akik 10 éve is macskakövet dobáltak, ugye?
JAJMÁR
Egyébként hatalmas ötlet volt a síp :D
Lepényleső
Valóban,mily ünneprontó hangulatot teremtettek a sípolók(akiket ezért inzultáltak is),bezzeg a tv székházat felgyújtani,napokig a rendőrséggel hadakozni az utcákon(bár a rendőröket elítélték),elkötni egy tankot? Azok aztán felemelő dolgok voltak? Ahogy az etnikum nagy részét
soha sem fogják munkára,ezeket sem,sem a gondolkozásra,csak az önzés,és kész?
eszegfu
@silber13: tegnap 17:31 A "szépreményü" drótszamaras egyéb elfoglaltsága miatt nem jött O.V. beszédét meghallgatni... azt irta, hogy ő vidéken a "barátaival" ünnepel... majd megnézi a hiradót este... szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja!:)
Bringás
Az egyik szakállas álértelmiségi bizony lenyelte a sípját. Igaz tenyérrel enyhe pressziót kellett gyakorolni az arcnak nevezett pofájára, de a többi simán ment!
Nem nevezem meg a hőstett elkövetőjét, de a tett a nemzet egységét jelképezte az őrjöngő, debil minoritással szemben!
silber13
@Bringás: Szép történet! Csak nem igaz!:-))) Kis Münchausen!
silber13
Miért nézzek utána?:-))) Épp olyan értelmetlen lenne, mint a kacsalábon forgó vár valóságtartalmát kutatni!
silber13
@eszegfu: Írja Nemzeti drótszamár, hogy nem volt a téren, mert haverokkal ünnepelt, A két napi kommentjeit nézve világos ,hogy nem volt sehol a sunyi Szunyi, hanem otthon kushadt! Mint ahogy a pécsi tankkal kapcsolatos "tájékoztatója' is több helyen fellelhető a Wikipédián, ergo onnan szedte a tudását!:-)))
Aki Én
@Csizmás Kond: @Bringás: Tudjátok agyatlan nemzet ellenségei, 1956-ban is voltak olyan aljas szemétládák mint ti. Akkor is voltak olyan patkányok, akik a jogosan felháborodó népet kritizálták, mert olyan ostoba seggfejek voltak, mint ti ma.
A demokráciát, a szabadságot éljenzitek éppen, miközben a demokratikus jogaikkal élőket kritizáljátok. 1956-ban is voltak olyan balfaszok, akik védték a rezsimet.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...valaki ünnepét megzavarni, azon hangoskodni, fütyülni, sípolni és zavargást kelteni csak a gazemberek demokráciája.
'56-ban is a gazemberekből lettek ellenforradalmárok és ma is azoknak nem tetszik az '56 emléke.
Aki Én
@Csizmás Kond: 56 emléke???
Csodálkoztam volna ha pont ezt megértenéd. Vagy te akarod megmondani, melyik rezsim ellen lehet tüntetni, és melyik ellen nem?
Gondolom 2006-ban is ugyan ezt mondtad, mikor megzavarták az ünnepet.
Hát tényleg nem látod micsoda kettős mércével nézed az eseményeket?
Manhattan
Orbán a beszéd alatt nyalogatta a száját. Mennyire fél, pedig nagyon vigyáztak rá!
kiscsillag66
Azt hittem, nagyobb balhé lesz. De szerencsére elmaradt. Szomorú, hogy a jobbos közönség milyen primitív tud lenni.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Szerinted a Fidesz 56 szellemiségét képviseli?
Miben ,hogy még többet tudjon lopni?
Jozefina
Röhej, hogy csak kiváltságosok mehettek kordonon belülre. Már eleve a kordon szégyenteljes egy ilyen ünnepen. Lézengtek az emberek a Kossuth téren. Ha a jó lengyel elvtársak nem lettek volna, akkor nagyon szegényes hallgatóság képét mutatta volna. A szinpadon többen voltak!!!
Egyáltalán mit keresnek itt a lengyelek??? A szlovákok, csehek hol voltak??? Elmondhatták volna, hogy él és virul a Benes dekrétum. Nesze neked orbán!!! A magyar nép kollektív bűnösségének fenntartása felül ír mindent? Csakhogy a V4-ek egyben maradjanak???
eszegfu
@silber13: 8:47 Igazad van! Fel sem figyeltem sunyi Szunyi ellentmondásaira!::))
Hellcat
Megmondtam én előre, hogy kordon lesz meg rendőrök...lett még mellé security is..Az agresszív nyuggerhordát is bevetett a fidesz. Demokrácia mi? Aki nem orbánnal van azt megverik.
kacsa0707
A sípoló söpredék, azok, akik nem tisztelnek senkit, és semmit és tapsoltak amikor a népgyűlölő mocsok politikusok belelövettek a tömegbe 2006-ban.
Ezek a mocskok az utódai azoknak, akik 1956-ban is a tömegbe lövettek, és mocskosabb megtorlást alkalmaztak, mint a magyar gyűlölő Haynau.
Ez a nyomoronc sípoló, fütyülő, dudáló primitív kisebbség próbál uralkodni a többség felett, mint 1956 előtti söpredék, hát ez nem fog menni.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Mert nincs is annál felemelőbb és ünnepibb érzés, mint amikor ’56 ünnepén, kitüntetnek egy III/II-es ügynököt, majd a téren melyről ők távolították el ’56 emlékművét, Putyin pincsérje, a pártitkár csemete, idióta hívei nagy derültségére, röhögve kommunistázza le mindazokat, akik már akkor rendszer ellen harcoltak, amikor ő még, mint spicli és KISZ titkár szolgálta azt.
Azt, hogy a vasfüggöny lebontását a saját, a szocialista rendszer és azzal együtt a Szovjetunió összeomlását pedig Magyarország érdemének tartja, már nem is kommentálnám, mert az már az orvosok dolga.
Szókrakész
Legalább ezen a napon maradj volna nyugton mindenki!!!
De nem.
A mobnak úgy kell a balhé, mint egy falat kenyér.

Ha ezt az őseink tudták volna, hogy ilyenné fajul a magyar(ha magyar???), akkor át se lépik azt a hágót, engedték volna a tatárt, törököt, labancot, Hitleréket tobzódni.
nemfideszes
@kacsa0707: Gyorsan, orvosnak mutasd meg magad!
kacsa0707
@nemfideszes: Miért, te már voltál? Kiengedtek, vagy bentről írsz?
nemfideszes
@kacsa0707: Veled és a TEK-el körbevett grazi szökevény vezéreddel ellentétben én nem szorulok rá.
Amúgy milyen többségről is vartyogtál?! A 2/3-ról mely valójában 1/4, vagy a 98 százalékról, ami valójában 1/3?! "Söpredéket" pedig csak 2006-ban láttam, amikor körbe hugyoztátok és sz@rtátok a Kossuth-teret, majd szétvertétek a fél fővárost... és persze most is amikor fizikai erőszakkal léptek fel az orbán rezsim ellen tüntetőkre. Nincs is annál szánalmasabb és röhejesebb, mint amikor a fidesz birka habzó pofával "zsidózik", közben szerettet vezérük legfőbb tanácsadója is zsidó, ráadásul meleg. Szar lehet nektek...
egyvandor
Gorbán fideszminiszterelnökségének következménye. A dunapartinapóleon kardozni akar? A hívek is ki akarják venni benne a részüket. Gorbán megmutatja ki az ellenség és gondolkodás nélkül már ütnek is. Ettől marad egyben a nemzeth?
És még ezek akarnak Nagy Magyarországot. Te Úristen!!!
Csizmás Kond
@nemfideszes: Nem számoltam soha hányat és kiket tüntetnek kimert nem érintett viszont akit érdekel az visszalapozhat a októberi kitüntetettek névsorára és biztos nem csak ezt az egy háromakárhányas ügynököt fog találni közöttük. Ez neked azért lehet érdekes mert esetleg most értél abba korba amikor képes vagy odafigyelni az ilyesmikre,.
Amúgy rendszerváltás. Azt azért nevezik annak mert akkor lehetőség volt mindenkinek megváltozni, levetni a szennyes külsőt és újba öltözni...sokan nem tették hanem ott és majdnem ugyanazzal a névvel ugyanúgy folytatták mint azelőtt...de volt aki megtette és így nem vádolható azzal, hogy mi volt..ilyen egyszerű csak egy kevés értelem kell hozzá.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...szellemiség...azt képviselni nem lehet csak tisztességesen megemlékezni róla...na nem síppal.
silber13
@Bringás: Az "utánna" szó ,ég neked is egy n betűvel íródik! UTÁNA!:-))
nezelodo
Aktivizálták magukat újra a 2006-os forradalmárok, csak a kereplős utaztatott cirkuszukat tették rendelkezési állományba. Remélem hamarosan szükségük lesz rájuk.
Aki Én
@kacsa0707: Érdekes hozzáállás. 2006-ban a tüntetők voltak a jófiúk, most meg a tüntetők a rossz fiúk. A sípolók söpredék, de a városi gyujtógatók hősök... Akkor nem szabadott őket bántani, ma ez cseppet sem zavar. Úgy látom neked sem a hangadással van bajod, sokkal inkább azzal ha a gazdáddal nem ért egyet a nagy többség. Mert bizony hiába áltatod magad, a legfrissebb felmérések szerint az ország KÉTHARMADA!!! nem akarja ezt a kormányt. Stílusosan és ,,stadionosan" szólva: ki vannak fütyülve.
Tipikus kettős mérce, ostoba semmit nem értés, nevetséges mellébeszélés.
silber13
@Bringás: Primitívség, butaság ellen nincs orvosság! Te ilyen voltál és maradsz is!:-)))
Bringás
@silber13: Most übermenchnek képzeled magad scharführer?
silber13
@Bringás: -egy frászt, csak szellemed épülését próbálom elősegíteni! Erről jut eszembe: az " übermench " szavacskát bizony sch-val kell írni!, tehát übermensch !:-)))
Bringás
@silber13: Drága Rottenführer! Ti ott a testületben, éjfekete ruhátokban, halálfejjel a hajtókán annyira különbnek érzitek magatokat, hogy a gőg túlcsordul belőletek!

A történelem ismétli önmagát és bűnös testület tagjai lesztek!
silber13
@Bringás: Találj már ki valami mást, mert ezeken a szövegeiden mindenki betegre kacagja magát! Kérj a klavitura püfölő társaidtól nagyobb segedelmet, mert így csak a mérheztetlen stupidságodat bizonygatod!:-))) És miután már bevallottad ferde hajlamodat, ltözz át és táncold el a nertársak elótt a "hétfátyol táncot!" Nagy sikered lesz!:-)))
Bringás
@silber13: Ó Jagdgeschwader Hauptman, milyen nagy dolog, ha ilyen fess náci lehet valaki! Bravo!
silber13
@Bringás: Szánalmas az idegbajos kapkodásod a német rendfokozatok között. Most hogy kerülnek ide a német vadászok! Hé?:-Maradsz, amilyen voltál, egy velejéig stupid))) Nem leszel okosabb, sem műveltebb, hiába töröd magad.
Bringás
@silber13: U-Boat Kapiten Leutnant Prien!
nemfideszes
@Csizmás Kond: Abban pedig egészen biztos voltam, hogy a III/II-es ügynök kitüntetését megpróbálod lényegtelen momentumnak beállítani, holott ellenkező esetben, azaz ha például a szocik tüntették volna ki, már habzó pofával vernéd az asztalt! Bár ugye ez jellem kérdése.
Mint ahogy az is, ha valaki úgy gondolja, hogy egy névváltoztatás elég a múlt eltörléséhez. Főleg, ha azt vesszük, hogy szeret vezetőd esetében csak a név változott, a szellemiség nem! Idézve szavait: "Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."... és így lett mára baloldali diktatúrából jobb oldali diktatúra, ugyanazokkal az egykori párt és KISZ titkárokkal az élen, akik ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, mint elődeik, akikkel anno még együtt építették az előző rendszert. Lehet, hogy neked ezt jelenti "rendszerváltás" de nekem nem!
Amiről pedig cinikus böfögésed szól az nem "értelem", hanem jellem kérdése! De mivel neked láthatólag mindkettőből kevés jutott, ezt úgy is képtelen vagy felfogni...
Amúgy mondd csak, akkor is volt rendszerváltás, amikor a szeretet vezetőd "térdre csuhások"-at üvöltöző liberálisból, konzervatív lett?
silber13
@Bringás: A Nertérsaidat próbáld vizsgáztatni, ne engem, hhoz te rohadtul kevés vagy és felettébb buta., Most jössz azzal a G. Priennel mert bemászott a hajójával egy kikötőbe? Azt még megúszta, de aztán a másikkal azzal a Shepkével belefulladt a tengerbe! Ennyit erról! Pá!
Yoda69
Mar ezt is elerte a fideSS, magyart uszit magyarra, es meg csak a borfejueket sem kellett bevetnie. Komolyan mondom dobbenet, hogy meddig tud lealjasulni a fideSS csurhe.
silber13
@Bringás: És? Hülye vagy kicsi csákó, dedós a módszered, igaz nem is tudsz többet.
silber13
@Bringás: Persze. hogy kihagytam Kretschmert.Tudod mit? A rokonsáágodat vizsgáztasd. Nem vagyunk egy súlycsoportban, kettőnk között nem célfotónak kell dönteni!:-))))
Bringás
@silber13: De Kurt Sowa és Rudolf Sanding már nem fog menni picinyem!
silber13
@Bringás: Elmebetegekkel nem foglalkozom! Hess madár!
Bringás
@silber13: Te nem "vitatkozol", te sértegetsz!
Megteheted, mert angyali a türelmem és a szamár, akivel beszéltem csak erre képes!
Védd a védhetetlent és támogasd az idiotizmust, csak egy problémád lesz! Kisebbségben vagytok és falkába verődve itt csaholjátok szét a torz elveiteket!
Szét kéne nézni a való világban, mert ittaljátok, a tények pedig nem érdekelnek!
silber13
@Bringás: kötekedni akarsz, de nem érdekel! Tudod! " Kibic..! És " maul halten! Van egy fura tulajdonságom! A hozzád hasonló kissebbségiekkel nem foglalkozom és nem tekintem egyenrangü vitapartnerek nek őket! Te most itt kötekedni akarsz, de nem érdekel! Tudod! " Kibic..! És " maul halten! Felejts el, vagy ha jobban tetszik"Apage satanas!
Bringás
@silber13: Ez az írás egy torz lélek torz lenyomata! A gőgős felsőbbrendű legalább a saját oldalának a hírességeit ismerné! Pubi cica!
Egy cigány tanítson meg a náci példaképeid nevére? Széééééééééééégyen!
Csizmás Kond
@nemfideszes: Dehogy lényegtelenítem el...én arra amúgy is kevés lennék, csak azt igyekeztem elmagyarázni, hogy sajnos még mindig ott tartunk hogy a múlt rendszer kerekei hajtanak sok gépezetet...
...névváltoztatás. Mindent át lehet alakítani, még az embert is. A gyümölcsfát is beoltják és minden oltásból más gyümölcs terem. Az akkori egypártrendszerben nem volt lehetőség másnak lenni, de amikor megadatott sokan nem is akartak...hát ezt tartom a legnagyobb bajnak.
idézed "Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."...más a király ellen harcolni és más a királyság ellen harcolni... értelem kérdése csupán .
soljanka
Itt van a riporternőre támadó adatlapka.
Nem árt, ha jó sokan tudják. Ne csak egy kép legyen a sok közül.

www.facebook.com/simon.peter.71619533?fref=ts
silber13
@Bringás: Várható volt, hogy észérvek teljes híja esetén elkezdel vagdalkozni,általános műveltség híján össze-vissza beszélni,hazudozni, megjátszani a mindentudót közben segg buta és csökött agyú nulla vagyde ez a fajtád lényege! Ilyen vagy Sunyi-Szunyi Pista!
silber13
Kérem a tisztelt Moderátort, hogy Bringás nevű kommentelőjét megrendszabályozni szíveskedjék. Nevezett sorozatosan provokál, alpári stílusban írogat Most éppen lefasiztázott, de voltam már bála minden! Elhiszem, hogy az eddigi jelek szerint az önök egyik kedvence, de sorozatosan lépi át a határt!
Bringás
@silber13: Kedves Silbert!

Visszaolvasva a személyeskedő, alpári stílusod nekem is jogom van védekezni és véleményt nyilvánítani az engem sértegetőkkel szemben! Te az egyik ilyen alak vagy!
Azt, hoigy milyen politikai nézetet feltételezek rólad, a véleményem szabadságomnak a része, mint ahogy te is lerománozol, csökött agyúzol!
Tehát, ha nem szeretnéd, hogy visszaszóljanak, nem kellene sértegetned azt, akivel képtelen vagy vitázni, mert csak a sértegetés megy neked!
silber13
@Bringás: Szándékossn provkálsz mindenkit Figyeltem itt is miket írogatsz nekem, mintha vizsgáztatni szeretnél, de neked nem az a célod, hanem a kötekedés és aztán az abból megálmodott fixa ideáid hangoztatása. Egyébként az, hogy ki kezdte, meg mikor, nem lényeges, úg érzem,közutálatnak örvendezel itt! Az alpári stílusod miatt! Ezért ne csodáld, hogy úgy is válaszolnak neked

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.