Az Orbán-kormány leváltását, új rendszerváltást és ennek érdekében az összefogást sürgették baloldali ellenzéki pártok elnökei vasárnap Budapesten, a Blaha Lujza téren a civilek által szervezett 1956-os megemlékezésen és kormányellenes tüntetésen.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, azok gyalázzák meg az 1956-os forradalom eszméit, akik '56 örököseinek vallják magukat, nem Nagy Imre, hanem sokkal inkább Rákosi Mátyás örökösei. Szerinte a mártír miniszterelnök vezérgondolata ma is aktuális: a diktatúrát nem megreformálni, hanem megszüntetni kell.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint jelenleg nem egyszerűen a kormányzás rossz, hanem a rendszer, ezért azoknak van igaza, akik új rendszerváltozást akarnak.

"Aki nincs Orbán ellen, az Orbánnal van. Aki megosztja az ellenzéket, aki sápítozik, egyrészt-másrészt mond, az Orbánnal van. Aki kifogást keres, elmúltnyolcévezik, aki gyurcsányozik, az Orbánnal van"

- hangsúlyozta a DK elnöke.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke azt mondta: új rendszerváltásra van szükség, új köztársaságot kell alakítani. Ehhez az ellenzéki pártoknak meg kell állapodniuk az együttműködésről – tette hozzá, megjegyezve: a jövő héten elkezdik az egyeztetéseket, amelyek kivezethetik Magyarországot "ebből a rémálomból".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
sajnos ebben a rémálomban szerves részt képez a töketlen ellenzék is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"Julianna Miklós (Facebook)
Ez a ocskos hazaárulo Gyurcsány ez pofázik? Mit tett az országgal,most, hogy rendbe teszi a kormány, lehet ujra "elkurni?"??"
Amíg másfélmillió ilyen elmebeteg agyhalotttól hangos az ország és a többség kussol, addig ez a rémálom marad. Ha száz évig, akkor száz évig.
Béla333
@Jozefina: 10.03
Szerintem lepattanhatnál az LMp-ről, ők nem fognak Gyurcsánnyal közösen indulni egy választáson sem.
Azért sem, mert ma már ott tart, hogy Gyurcsány meghirdette, hogy aki az ő képességét, becsületességét megkérdőjelezi, aki a Fidesszel való összejátszást feszegeti, az Orbán híve szerinte. Egyre degeneráltabb az egész!
Saját maga nem tisztázta a szerepét a korábbi évtizedek történéseiben, nem kért elnézést a lopkodásért, az ország lerablásáért, a Fidesszel közös mutyikért, de van pofája ellenségnek kikiáltani, aki ezért kritizálni meri őt!
Ez is beteg dolog!
Ennyi erővel én is kijelenthetem, hogy aki nem számol el a választók felé az elmúlt évtizedekben a Fidesszel közösen az ország ellen elkövetett tévedésekkel, bűnökkel, bűncselekményekkel, az csak az eddigi rendszer továbbéléséért dolgozik, tehát az Orbán-Gyurcsány-MSZP kleptokrácia fenntartásában érdekelt!
Ugye milyen szépen hangzik és még igaz is!
csa-csa
@perfekt: valaki azt mondta, a Kádár rendszer alatt 40 évig langyos sz@rban tapicskoltunk, most azért tapossuk, mert ahogy mondod: "... mindegyik szélhámos vezetni akarja a népet..."
perfekt
@csa-csa: Szia:Balliberális ferdítések-- mondanivaló helyett csúsztatások.
Borsodi
@anka: Én is úgy gondolom Orbán akar lenni a köztársasági elnök a helyére meg jó lesz Lázár vagy Kövér,az EU ból meg kizárnak ,mert azon dolgozik Orbán.
huKKK
Aki használta a fideszes nagykerből származó sipját, az Orbánnal van!;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.