A NER-ből száműzött Simicskával és Spéderrel a Fidesz politikájának lényege, a központilag felhízlalt és irányított nemzeti nagytőke bukott el. „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban.” (Lánczi András) Lánczi András sokszor emlegetett nyilatkozatának kétféle interpretációja polemizál egymással a nyilvánosságban. Az egyik szerint Lánczi megfejtése felér egy nyílt beismeréssel. Miszerint a Nemzeti Együttműködés Rendszere = Lopás. A másik szerint ez egy rosszindulatú félremagyarázása a kormányzati főideológus mondatának. Ugyanis a Fidesz gazdaságpolitikájának nem a közvagyon magánvagyonná konvertálása a leglényege, hanem egy új, központilag koordinált és támogatott nemzeti nagytőke kiépítése. De sikerült?

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Úgy igaz, ahogy a címben szerepel: A NER milliárdosai új reformkor helyett csak óriási veszteséget okoztak Magyarországnak Ekkora vagyoni különbségek, ilyen gyors, igazságtalan meggazdagodások, és ezzel szembeni elszegényedések még nem voltak!
Nálunk megvalósult a társadalmi visszafejlődés. Vadkapitalizmus, feudalizmus a rabszolgatartó társadalmi formával együtt van jelen!
"A Credit Suisse felmérése szerint 2015-ben Magyarországon az egy főre eső GDP 19 257 dollár volt, az egy felnőtt lakosra jutó vagyon pedig 30 796 dollárt tett ki, vagyis mintegy 8,4 millió forintot. A magyar felnőttek vagyonát csökkentette, hogy fejenként 3893 dollárnyi tartozást is felhalmoztak.
A jövedelmi csoportok eloszlása szerint a felnőtt lakosság 44,4 százaléka 10 000 dollárnál kevesebb vagyonnal rendelkezik, 50,6 százaléknak van 10 és 100 ezer dollár közti vagyona, 4,9 százaléknak 100 ezer és 1 millió dollár közti vagyona és csak 0,1 százaléknak 1 millió dollárt meghaladó személyes vagyona.

A felmérés szerint a 7,91 millió felnőtt magyar lakosság összesített vagyona 244 milliárd dollárt (több mint 66 636 milliárd forintot) tett ki, amely a világ felnőtt lakosságának összvagyonának csupán 0,1 százalékát jelenti."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.