Bizonyos érettségi tárgyak esetében az írásbeli vizsga már digitálisan történhet 2019-ben, emellett a diákok a dolgozatokat is így írják majd az iskolákban – mondta a Magyar Időknek Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

A 2019 szeptemberében kezdődő tanévben pedagógusok, intézményvezetők, szülők és diákok egyaránt azt tapasztalhatják majd, hogy döntő részben megvalósult az oktatási rendszer digitális átalakítása.

Hamarosan jön a digitális érettségi

Az átalakítást követően a megfelelő digitális írás- és olvasástudást a diákok és tanárok esetében egyaránt korszerű vizsgamódszerekkel mérik és ellenőrzik majd. Ennek részeként a pedagógus-életpályamodell részévé kell váljon, hogy a digitális pedagógiai szaktudás az előmenetel feltétele.

A digitális átállás megfelelő sebességű és fokozatos lesz, ennek érdekében már 2017 elején elkezdődnek a szükséges beruházások és fejlesztések.

Már a napokban megjelennek azok a pályázatok, amelyek első lépésben mintegy 40 ezer pedagógus számára biztosítják a digitális kompetenciáik jelentős gyarapításához szükséges továbbképzést. Emellett hamarosan elindul egy első lépésben több mint 30 milliárd forint keretösszegű eszközbeszerzési program, amely elsősorban azokat az intézményeket érinti, ahol a tanárok jelentős része már rendelkezik a szükséges digitális írástudással, illetve az iskola megfelelő hálózattal bír.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
ÓÓÓÓ hát ez bizonyos hazai kisebbségnél már bevett szokás..Ugyan nem X-elni kell de pl 3 kereszttel már aláírás értékűl
Con gratulation!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
"Az átalakítást követően a megfelelő digitális írás- és olvasástudást a diákok és tanárok esetében egyaránt korszerű vizsgamódszerekkel mérik és ellenőrzik majd."

Szóval "mérik és ellenőrzik"... és mikor-hogyan tanítják/tanulják?

Ez már a gonosz vicc kategória... 2016 van, twitterhuszár! 2,5-3 év alatt honnan szedsz össze annyi szakembert, aki legalább a tanárokat megtanítja? Mivelhogy azok jelentős hányadát is meg kell tanítani...
cs.n.
Főnök, nem kell egy jó éreccségi? Digitális! (VFJ és Aradi "Ottfelejtett mikrofonok" c. sorozata alapján)
Nagy Mária
@human: Valakinek a cége megint háromszoros áron szeretné eladni a digitális eszközeit?!
Nem, nem lesz aki javítja, pótolja az alkatrészeket. Mi iskolánk szerencsés nyertese volt egy ilyen pályázatnak. A legszuperebb SMART táblákat kaptuk, hozzá DELL gépeket. De nagy részük kiégett projektor izzókkal, csak fali dísz lett, mert a KLIK nem fizeti ki a javítást. A gépek a mindennapi használatban tönkre mentek, ezt a tanárok saját pénzükön javíttatják, hogy dolgozni tudjanak.
Már csak keresztbe tett újakkal merem leírni, hogy az én termemben most minden jó, mert az ízz
Nagy Mária
Bocs, elküldte magát. Szóval az izzó éppen a jótállás lejárta előtt pár nappal ment ki, a gépet pedig kétszer javíttattam. Én és a gyerekek is nagyon szeretjük a digitális tananyagot, hatékonyabbá, érdekesebbé lehet tenni az órát. De ez a digitális érettségi egy hülyeség, valakinek biznisz.
human
@Nagy Mária: Fenntarthatóság. Ez az amit sokan nem értenek.
Nagy Mária
@human: Az én pénztárcám érti, érzi. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.