Az MSZP-frakció nem hajlandó együtt ünnepelni egy olyan kormánnyal, párttal, amely nemzeti egységet hirdet, de a többséget kirekeszti – mondta a párt frakcióvezetője Budapesten, a Forradalom lángjánál tartott megemlékezésen.

Tóth Bertalan azzal is indokolta frakciója távolmaradását az ünnepi parlamenti ülésről, hogy nem hajlandók együtt ünnepelni egy olyan párttal, amely korábban kordont bontott, vasárnap viszont kordont épített, és rendőri brutalitásról beszél tíz éve, de elnézte, hogy embereket verjenek meg egy nemzeti ünnepen.

Közölte,

nem hajlandók együtt ünnepelni egy olyan párttal, aki az Európai Unióból csak a pénzt tartja értéknek és a Szovjetunióhoz hasonlítja a nemzetállamok közösségét. Hozzátette: nem hajlandók együtt ünnepelni egy olyan párttal, amely a véleménynyilvánítás és a sajtószabadságról beszél, de közben különböző eszközökkel "bezáratja" a legnagyobb példányszámú ellenzéki napilapot, a Népszabadságot.

Tóth Bertalan azt követelte, helyezzék vissza a Parlament előtti Kossuth Lajos térre a Forradalom lángja emlékművet, szerinte ugyanis jelenleg méltatlan helyen áll a II. kerületi Nagy Imre téren.

A megemlékezés szónoka, Korózs Lajos országgyűlési képviselő közölte: akkor hűek 1956 örökségéhez, ha lerombolják Orbán "hazug, nemzeti együttműködési rendszerét" és egy valóban demokratikus új Magyarországot teremtenek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Milyen többséget rekeszt ki a kormány? Ballibék romkocsmás idiótáit?
justhpeter
@Bringás: Rendben van, ha nem érted a matematikát, vagyunk így még néhányan, de azért mi az alapokat elsajátítottuk. Okulásul:
A népszavazás eredménye: (figyelj nagyon !)
Részt vett a választók 43%-a
Ebből:
- Igennel szavazott: 1%
- Nemmel szavazott: 36%
- Érvénytelenül szavazott: 6%

Nem vett rész a szavazáson a választók 53% A matematika szabályai szerint ez mindennél több 3%-kal.
justhpeter
Ja ! És a 43% csak egyet döntött el, hogy érvénytelen volt a szavazás.
Bringás
@justhpeter: Foglalkozzunk az 53%-kal. Kérlek, mitől lenne ez a szám az ellenzékiek száma? Mert nem mentek el? Lehet, hogy mind a Fidesz ellen van, de lehet, hogy mind Fidesz támogató, mert tudák nyerni fognak.
Az 53%-od nem releváns információ! Nem tudjuk miért passzívak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.