Szükség van azokra a vitákra, amelyekben a partnerek egyenrangú félként tekintenek egymásra – mondta Balog Zoltán a Fiatalok Német-Magyar Fórumának 6. éves közgyűlésén, kedd este Budapesten.

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen megtartott vitaesten Balog Zoltán kiemelte: fel lehet tenni a kérdést, hogy "mit miért teszünk", de ha párbeszéd helyett "eleve meghozott erkölcsi ítélettel találkozunk, akkor nem vitatkozunk, csak védekezünk".

A miniszter hozzátette: ezt a vitát gyakran hiányolja Németországban, miközben korábban a német politikusok egyenrangú félként vitatkoztak magyar partnereikkel, és igyekeztek megértést tanúsítani velük szemben.

Mint ismert: Balog Zoltán annak a kormánynak a tagja, amelynek politikusai 2006 óta nem állnak ki választási vitára, Orbán Viktor pedig egy évtizede bojkottálja a vele kritikus médiumok, így például a Népszava, a 168 óra vagy a HVG interjú-felkéréseit.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
@quadrocopter: Ők a trollkodást nevezik vitának. Amikor mellé lehet beszélni, amikor egy "nem értem a kérdést"-el át lehet térni a következő témára, ... A vita célja úgy is az lenne hogy másokat is bevonva lehessen pl gyurcsányozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Te Balog ! Ezt talán mégsem kellett volna. A te szádból a korrektség emlegetése nyílt provokáció. Talán változtatnod kellene. Te még az aljasságot is úgy gyakorlod, hogy azt képzeled az a "szeretetteljes" viselkedés. Az pedig, hogy kereszténynek is vallod magad egyenesen vérlázító. Összefoglalva: bármit beszélsz vagy teszel, nem vagy párbajképes.
RonaGyuri
pedig a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára milyen bölcs felvetésekkel jött elő ma reggel is az M1-en! =))
solidedge
Nosza rajta kedves Fidesz. Kezdjetek el korrektül vitázni. Tudom hogy nehezen fog menni, mert egyenlőre fogalmatok sincs hogy mi az.
Yoda69
Hat balog ennyire mar nem lehetsz balfek.
eszegfu
Tényleg "hiányoznak a korrekt viták"! Különösen annak ismeretében, hogy ma pl. 7 képviselő jelent meg a Parlamentben, ahol is Fideszes javaslatra a mai nap "általános vitája" lett volna a gyermekek biztonságának fokozása!:((
Kutyuska
Orbán vajon tud-e róla, hogy ájtatos Balognak hiányérzete van korrekt vitákat illetően?
Először talán a félázsiai főnökét kellene megkérdezni, neki miért nem hiányoznak a korrekt viták?
Lehet, hogy már tényleg nem érti a kérdéseket és a válaszokat sem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.