Több program is indul annak érdekében, hogy lakhatást biztosítsanak a hajléktalanoknak és kivezessék őket a hajléktalanságból – mondta Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1-en.

Mint mondta, gondoskodni kell a hajléktalanná válás megelőzéséről, a már hajléktalanná váltak gondozásáról és életkörülményeik javításáról, valamint a "kivezetésről". 

Helyettes államtitkár: "Azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni"

Az 1,7 milliárdos, EU-s finanszírozású lakhatási program mellett a másik eszköz a hajléktalanságból kivezető utak erősítésére az, hogy lehetővé teszik, hogy a hajléktalan-ellátóhelyek úgynevezett külső férőhelyeket is létrehozzanak, ahol a hajléktalanok egyedül vagy társsal élhetnek.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a lakhatás és a foglalkoztatás összefügg, ezért nagyon fontos, hogy a Belügyminisztériumnak van külön hajléktalanfoglalkoztatási alprogramja, amelynek segítségével sokan nyernek munkát, a jövedelemből pedig meg tudják fizetni az alapvető lakhatási költségeket.

Nyitrai Imre szólt arról is, a számok azt mutatják, viszonylag stabil a folyamatosan utcán élni kívánók száma. Hozzátette: ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen Magyarország képes az ellátórendszerét fenntartani és képes mindenki lakhatását biztosítani, így

azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na persze,... A hajlektalanok imadnak az utcan elni minusz 15 fokban, es a gyerekek sem eheznek, csak szokasbol nem reggeliznek, - ugyanis apukanak-anyukanak nincs munkaja, jovedelme...

Hogy szakadna ratok az a jol kifutott epulet, amit ingyen hasznalhattok, es akadjon a torkotokon a kafeterias halszalka...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Ilyen szemét kijelentés is csak ettől a kormánytól telik ki, akik szétlopták a nép pénzét, kacsalábon forgó villákban jólétben élnek! Hogy nem tud az ég ezekre rászakadni mikor ilyen pofátlan és arrogáns kijelentéseket tesznek Krivánom nekik és családjuknak, hogy jussanak olyan helyzetbe mint az a sok nyomorult aki jókedvén él az utcán!
evacica
Ha a hülyeség fájna Nyitrai üvöltene. Ezt a kort már gyógyítani sem lehet, a baj csak az, hogy ilyen alakok vezetik ezt az országot!
Bringás
A mentális betegek és a mélyigénytelenek! Ki a fene akarna ott élni?
simmering73
Én nem akarok az utcán élni tehát nem is élek ott. Az ilyen megveszekedett állatokra, meg a bringásfélékre mikor lesz kilövési engedély?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.