Felmentette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és a cég egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot a Sukoró-ügy másodfokú tárgyalásán szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

A táblabíróság az első fokon különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében bűnösnek kimondott vádlottak esetében bűncselekmény hiányában hozott felmentő ítéletet. Császy Zsoltot a magánokirat-hamisítás vádja alól bizonyítottság hiányában mentette fel a bíróság.

Az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Az ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helyben hagyva jogerősen felmentette Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt. A táblabíróság V. Bálint ügyvédet – az első fokon kiszabott büntetést enyhítve – kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetésre ítélte, amely az összesen 360 ezer forint meg nem fizetése esetén fogházbüntetésre változik.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
2009 óta szórakoznak a Sukoró üggyel a fideszes pribékek. A vádlottakat azóta hurcolásszák és meghurcolják, Szolnokról Szegedre költöztetik a budapesti vádlottak pereit a Fejér megyei ügyben. Az elsőfokú ítéletet egy hete szerette volna az ügyészség a duplájára súlyosbítani, ezzel szemben most felmentették a vádlottakat. Több milliárd állami pénz ráment erre a koncepciós perre. Ezt a kidobott pénzt mi mindannyian megfizetjük, de sokkal súlyosabb, hogy közben a Fidesz és a csatlósai emberi életekkel, sorsokkal játszanak.

Ja, és kíváncsi vagyok, Schiffert mikor ítélik már el hamis tanúzásért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@sziha: koncepcios. csak a telefonom "kijavitott".
Szókrakész
Megy az üzengetés felső, húsosfazék közeli szinten.

Gyurcsány üzent, hogy ha bukik a fidesz nem sittelik le a bűnösöket.
Most Viktor viszonozta a szívességet és milyen érdekes, az első fokon már börtönre ítélt emberkék másodfokon hirtelen fel lettek mentve?!?!?!

Tehát ezek közösen, külön-külön szétlophatják az országot, egymást soha nem ítélik el.

A szabadvakolóknak van ilyen esküjük, hogy társaik ellen nem vallhatnak, nem ítélhetik el őket, mindenben segíteni kell, még ha ezzel ők maguk is törvényt sértenek.
Szókrakész
Lassan le kéne írni a politikus megmaradási törvényét is.

A politikus nem gatyásodik le, nem megy sittre, csak szaunázik, izzad egy kicsit és utána gazdagon, boldogan él, míg meg nem hal.
kisrigó
@nemkati: Nekem is hasonló gondolatok jutottak eszembe! Addig hurcolják ide-oda, bíróságról bíróságra, míg nem találnak olyan bírót, aki ilyen vagy olyan okból (megfélemlítés, párthűség) el nem marasztalja őket a meg nem valósított károkozás miatt. Jó lenne, ha hasonló vehemenciával kezelnék a MEGVALÓSÍTOTT csalásokat! Nem is tudom felsorolni, annyi felderítetlen nyilvánvaló lopás van milliárdos nagyságrendben. Ja, és érdekes mód szinte csak a fidesz holdudvarából. Ha szoci, akkor egy mobiltelefon díj miatt is per van, de farkasflóri vígan lophat tovább, odaáll a díszemelvényre pofátlanul a többi tolvaj közé. Szép új világ! Csoda-e, hogy nyelveket beszélő, egyetemet végzett fiataljaink külföldre menekülnek?!
namihami
A 2018-as választások előtt, a megfelelő időben, helyen és terjedelemben újra fel lehet melegíteni az ügyet. A Szügyészség megint talál valami újabb okot a vádemelésre, a választások után megint jegelhetik a következő ideig, amikor ismét szükség van egy kis ""szoci bűn"" bemutatására.
Nem az első ilyen eset lenne. Ugyanez volt több polgármester esetében is.
Választás előtt vezetőszár, utána kuss.
Nessy
Miután minden maradt az eredeti állapotban, a brekkancsok és a szunyogok élőhelye háborítatlan. A kaszinó nem ott, nem azzal épült. Most még a mi a bajuk? Igaz ki milliárdokat rabol, az megdicsőül, az helyett kell keresni mást, akit meg lehet hurcolni évekig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.