Gyurcsány Ferenc szerint ami a Népszabadsággal történt – a lap felfüggesztése, majd kiadójának, a Mediaworks-nek az eladása – a “legocsmányabb, leggyalázatosabb” tett, amit egy kormány elkövethet a sajtószabadság, a demokrácia ellen. A Demokratikus Koalíció elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nincs kétsége, hogy egy hónapokkal ezelőtt kidolgozott és elfogadott “csalárd forgatókönyv lejátszásának tanúi vagyunk”. Kijelentette: a DK nem kételkedik abban, hogy idén nyáron Orbán Viktor, illetve a miniszterelnök politikai és üzleti környezete megállapodott Heinrich Pecina osztrák üzletemberrel. A kormány szerinte így két legyet ütött egy csapásra: bezáratta a Népszabadságot és megszerezte az ellenőrzést 12 megyei lap felett, eközben pedig Heinrich Pecina milliárdokat keresett ezen az “ocsmány üzleten”. Fura módon most nem zavarta Orbán Viktort a nemzetközi “karvalytőke” – tette hozzá. A DK a Népszabadság bezárása miatt már kivonult a parlamentből, de nem hagyják...

Forrás: web.dkp.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Folyt...így az ügyet – jelentette ki. Azt ígérte, hogy egy új, demokratikus kormány, a jog eszközével, tisztességes eljárással, “ki fogja csavarni Mészáros Lőrinc kezéből, az álnok, barbár módon megszerzett sajtóbirodalmat”.
A pártelnök azt ígérte, hogy egy új sajtótörvénnyel és a hozzá kapcsolódó eljárások tömegével egyszer és mindenkorra biztosítják, hogy a magyar sajtó szabad és független legyen. Se jobb, se baloldali pártsajtó nem lesz többé – folytatta, hozzátéve: a közmédiát a mostani formájában megszüntetik, független médiumokat és valódi közszolgálati tévét, rádiót és hírügynökséget fognak létrehozni.
A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság kiadását arra hivatkozva, hogy a lap példányszáma az elmúlt években folyamatosan csökkent, és az újság több milliárdos veszteséget termelt. Az Opimus Group Nyrt. kedden a BÉT honlapján tette közzé, hogy a tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t.
bencemacska
Az ügylet még akkor kezdődött mikor egyesült az Axel Springer és a Ringier. Az egyesülés feltétele volt, hogy le kell mondani a Népszabadságról.
Ezért vette meg á t m e n e t i l e g a Pecina, mint pénzügyi befektető. Ő sohasem akarta üzemeltetni tovább, csak addig míg elvégezte megbízójának a megrendelését.(Népszabadság likvidálása, vidéki lapok felvásárlása, stb)
Csak úgy megjegyzem: az Opimus Press Zrt fennállása óta még csak veszteséget termelt, de veszteséges sajtóbirodalmat vásárolt!!!
bencemacska
Magyarországi kuriózum: az ország médiáját egy gázszerelő irányítja.
Legmagasabb színvonal!!!
Nesze nektek, most finnyáskodhattok, újságírók, szellemi szabad foglalkozásúak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.