Havi két szabad vasárnapot és a hét utolsó napján legfeljebb napi nyolcórás munkavégzést tartalmaz az a törvénymódosító javaslat, amit a KDNP az év végéig a parlament elé terjeszt – írja a Magyar Idők.

Harrach Péter pártelnök azt mondta, december végéig kezdeményezni fogják, hogy a jövőben törvény biztosítson havonta két szabad vasárnapot, illetve azt, hogy vasárnaponként ne lehessen nyolc óránál többet dolgozni az áruházakban. Mindezt a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnökének, Bubenkó Csabának mondta el Harrach, aki nem volt rest és elmesélte a Magyar Időknek.

Bubenkó azt is elmondta, óriási a felháborodás a dolgozók körében, akikre azt kényszerítik, hogy november végéig vegyék ki idei szabadságaikat. Decemberben ugyanis minden munkaerőre szükség van a létszámhiányos boltokban.

Aláírásgyűjtést kezdeményeztek, mert szerintük a vállalatok kihasználják, hogy jelenleg semmilyen piacszabályozó intézkedés nem védi a munkavállalókat.

A szakszervezet azt akarja elérni, hogy a kötelező vasárnapi munkavégzés tilalmának feloldása után is biztosítva legyenek a szabad hétvégék és a méltányos munkakörülmények a jellemzően túlóráztatott munkavállalók számára – olvasható a cikkben.

És ez még nem minden: Harrach azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a havi két szabad vasárnap mellé szabad szombat is járna.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Kedves KDNP...tegnap 7 azaz HÉT darab képviselő volt ben a parlamentben...kérem szépen fogja be azt a szaros pofáját és takarodjon a kurva anyjába a hugyos kis törpepártjával mielőtt itt munkavégzésről kezdenek el papolni...1x már okoztak hatalmas károkat ezzel az agymenésükkel...Tessék önálló pártként indulni 2018 ban és akkor bejutni aztán lehet pofázni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tisztelt Harrach úr! Nem tudom, miért ragadt le a kereskedelemnél?
A többi terület, ahol szintén dolgozni kell hétvégeken, több műszakban, sokszor éjjel-nappal, az nem létezik? Pedig ott komolyabb tudással, az ön jövedelmének a töredékéért dolgoznak, és valóban a mi érdekünkben!
eugen4402
Ez valami kényszerbetegség!!!
Zárassa be az összes üzletet, áruházat, kis- és nagyboltot, mert addig úgyse nyugszik meg... Aztán a jól végzett munka jutalmaként némi paraszolvenciáért majd a KDNP adja ki a működési engedélyeket, mint a trafikoknál, és ahogyan az egész hazai gazdaságba beiktattak egy felesleges láncszemet: önmagukat, mert valamiből élni kell nekik is...
RonaGyuri
Baljós árnyak, a munka alapú társadalomban

A KDNP hangosan gondolkodik, a Fidesz tagad, de közben ők is csínytevéseken törik a fejüket

A napokban olvashattuk, hogy „Még idén benyújtja a KDNP azt a törvénymódosító javaslatát, ami garantálná a havi két szabad vasárnapot.”. Ennek függvényében minimum érdekes a Fityesz-KB központi napilapja mai vezető írása „SZABAD SZOMBAT IS JÁR A BOLTI DOLGOZÓKNAK”.
A portál szerint „Öt pontból álló javaslatcsomagot dolgoz ki a Fidesz-frakció a kiskereskedelemben alkalmazott munkavállalók helyzetének javítására, ebben szó sincs a vállalkozások nyitva tartásának korlátozásáról – jelentette ki a Magyar Időknek Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő. A Vállalkozásfejlesztési Kabinet vezetőjeként elmondta: még az idén szabályozzák az ünnepnapok, a pihenőidő, a műszakrend és a bérpótlékok kérdését is.”.
Az irkodmány kitér arra is, hogy ezek a derék honatyák miben törik a fejüket: „vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a törvénymódosítással a munkavállalók igényeinek megfelelően a december 24-ét, szenteste napját is munkaszüneti nappá nyilvánítsa a parlament”. Aminek külön pikantériát ad, hogy pár hete volt hír, hogy: „Munkaszüneti nap lesz nagypéntek – jelentette be minap a miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén,”
varrólány
Aszódjál meg KDNP! Ezek is csak azért vannak hogy legyenek mintha fontosak lennének.
papa.49
Kapcsolja már le valaki ezt a vén szenilis hülyét, ez azt hiszi, hogy neki kell az összes dolgot megoldani, pedig már a gatyáját is csak segítséggel tudja felvenni)))))))
Dugulj már el vén marha!!!
Hellcat
Kedves KDNP...tegnap 7 azaz HÉT darab képviselő volt ben a parlamentben...kérem szépen fogja be azt a szaros pofáját és takarodjon a kurva anyjába a hugyos kis törpepártjával mielőtt itt munkavégzésről kezdenek el papolni...1x már okoztak hatalmas károkat ezzel az agymenésükkel...Tessék önálló pártként indulni 2018 ban és akkor bejutni aztán lehet pofázni.
Aki Én
Hogy van az egy demokratikus jogállamban, hogy egy senki által fel nem hatalmazott párt, annak embere ilyen javaslatokat nyújthat be?
Ehhez még nekem is több jogom lehetne, mert ugyan felhatalmazva én sem vagyok, de annyi előnyöm mindenképpen van, hogy kevesebben utálnak, mint ezeket.
solidedge
A boltok bezárásáért cserébe a KDNP induljon önállóan a 2018-as választáson. Úgy kiderül, hogy mennyien ragaszkodnak a boltbezáráshoz. Néhány ezren?
herczeg0210
Mi a fészkes fenéért nem hagynak ezek minket békén??? Nincs más dolguk mint basztatni a Népet?
nem tibi
Minden áron bele akarnak avatkozni az állampolgárok mindennapi jól megszokott
élevitelébe mint ahogy a fidesz közel 10 éve számtalan alkalommal megtette .
Rossz hír :-((((((((((((( !!! A visszzaszámlálás elkezdődött .
Clavigo
Egymás @nyjának is "nekimehetnétek" ,,,végre...Tegyétek egymást boldoggá,,,oszt jó napot.
desiro
Arról beszéljen ez a vén hülye, hol volt tegnap a munkahelyéről.
volvós
Vén demences csuhás !!! Diliházba veled, meg a csipetnyi csapatoddal !!
Nehogy egy osztrák-magyar 86 éves Mercije elé kerülj - véletlenül !!
levarosbukta
Ennek a f@szkalapnak talán a jó k.édesanyja árufeltöltő a tecsoban, hogy ennyire szívén viseli a ker.dolgozók sorsát?
huKKK
Szívem szerint csak csütörtökön lenne nyitvatartás. Havonta egyszer.Minek a flanc.
glorianna
Egyáltalán nem szeretett KDNP s külön Harrach: nem kellett volna kiherélni a Munka Törvénykönyvét, akkor nem lenne probléma a munkaidő emberi szabályozása. De most nincs általános - minden munkavállalóra érvényes - szabály a munkaidő-szabadidő arányára. Így lehet pl. az orvos egyhuzamban péntek reggeltől hétfő délutánig munkában - ehhez képest a bolti eladó/pénztáros/árufeltöltő/panaszkezelő vasárnapi 10 órás műszakja maga a szinekúra.
quadrocopter
Harrach, vidd el a bandádat dolgozni, hogy valami haszna is legyen belőletek a "munka alapú társadalomnak"! Ingyenélők!
Zeta
Mikor fog világosság gyúlni a fejükben?
Egy ilyen súlytalan bagázs ne akarjon diktálni!
Inkább figyelt volna ,mikor változott az ő segédletükkel a Munka Törvénykönyve! Akkor nem számított a dolgozók életkörülménye?
soljanka
@Zeta: Világosság majd a pokol tüze lesz.
A fejükben viszont soha.
kakaósbögre
nekem nem a szombattal hanem a KDNP nevű bohóctársulattal van bajom
kkalman
ezek olyan merevek, mint egy porcelán csibe. Nem tudnak leszakadni a vasárnapról, pedig lenne más megoldanivaló is az országban.
Törölt felhasználó
Viktornak is csak a keresztény jelző miatt kelletek, de kb ha nem lennétek az is jobb lenne neki, de nekünk is. Egyszerűen egy db értelmes politikus nincs a kdnp-ben, ellenben az összes egy idióta barom. Nem véletlenül született az a szám is...
Borsodi
A KDNP és a Fidesz nélkül nem is tudom mi lenne velünk? Jobban élnénk! Ezek így együtt olyanok mint a himnuszban a balsors.
Desischado
Rohadna már meg ez a vén gazember, nem bírják ki a vereséget?! Más gondjuk nincs?!
gyuszipapa587
Ez az elmebeteg még a világon semmit nem csinált a parlamentbe csak a boltokat akarja folyamatosan bezáratni azt sem tudom hogy egyáltalán miért fizetjük !!! "EZT A PATKÁNYT"!!!
gazdag dezső
@Hellcat: Teljes egészéget igazat adok !!!
gazdag dezső
Nagyon nagy szomorúság ,hogy ilyen,és ehhez hasonló semmit érő emberek vannak kormányban!!! Hogy képviselik ezek az embereket? Kiket kérdeznek meg ??? Senkit,csak a saját elképzeléseiket erőltetik rá az országra!!! Nem kellene az ilyen embereknek vezetőnek lenni soha sehol !!!
herczeg0210
Nem kéne már végre BÉKÉN HAGYNI EZT A NÉPET EZEKNEK??? Nem azért lettek oda küldve, hogy folyton basztassanak minket!!!
gyuszipapa587
Ezt a vén szenilis elmebeteg öreget miért nem dobják márt a szemétbe mert ott lenne a helye !!!
kukac50
Vagy minden ágazatra legyen érvényes ugyanaz a törvény, vagy tűnjenek el a picsába!
Cefi
A KDNP ismét nekimegy a vasárnapi munkavégzésnek, de a szombattal is van bajuk.

Én eddig azt hittem a szombattal más vallásnak van problémája...
bencemacska
@Cefi: A KDNP terjeszkedik, magukévá teszik az ó-testamentumot is. Eldöntötték, hogy szombat a hetedik nap, a vasárnap meg ráadás!!!
Kit érdekel az., hogy a vasárnap= vásárnap!!!
aremy
@gyuszipapa587: szemétbe ne még valaki ki kukázza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.