Húsz tonna idegen cukrot tartalmazó hamisított mézet foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei több hónapos vizsgálatot követően, a termékek közvetlenül kiskereskedelmi forgalomba nem kerültek.

A közlemény szerint több hónapos előzetes adatgyűjtés után tartottak vizsgálatot egy nagykereskedésben, majd annak nyomán egy mézkiszerelő üzemben.

A szakemberek a nagykereskedő cég által forgalmazott 4 kilogrammos vegyes virágmézek különböző kiszerelésű tételeiből vettek hatósági mintát. A vizsgálatok szerint a termékek több mint 30 százalékban olyan cukrot tartalmaznak, ami a méhek által gyűjtött mézben csak kismértékben található meg.

Az ellenőrzést a hatóság a forgalmazó cégnek beszállító mézkiszerelő üzemben folytatta. Itt a megvizsgált tételek között szintén találtak a szakemberek hasonlóan kifogásolt készterméket.

Az érintett összesen csaknem 20 tonna mézet a forgalmazó a hatóság felszólítására visszagyűjtötte. Az idegen cukrot tartalmazó termékek közvetlenül kiskereskedelmi forgalomba nem kerültek, mivel azokat elsősorban élelmiszer-előállító üzemeknek értékesítették.

Az ügyben a Nébih további nyomon követési vizsgálatokat végez

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Húsz tonna tisztátalan méz...baromi sok...aki tudja, hogy a méhecskék mennyit melóznak, hogy az embernek legyen egy kis mézecskéje, akkor felmerül a kérdés: mi lesz a sorsa ennek a cukrozott méznek..ha jól tudom a cukrot kivoni nem igazán egyszerű dolog...

mégegyszer: húsz tonna méz...húszezer kiló...húszezer üveg mézecske...

na...lehet tippelni mi fog történni a mézzel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@Rockxy: Átvételkor, állítólag mintát vesznek, már akkor tudnia kell!-a felvásárlónak, hogy cukor etetésből származik a " méz"!
Rockxy
@Zeta: Nem a cukor, nem a méz.
A titkolódzás, hogy kié a nagyker!
Ki nem bukott meg már megint?
Ki az, aki szabadon csalhat, lophat tovább?
kisrigó
@Rockxy: Igen, miért titkolják, hisz bizonyára már forgalomba van. Mindig bosszant, ha ilyen "sejtelmes, szégyenlős" hamisításokról adnak hírt és titkolják, hogy ki próbált már megint "okosba" pénzt keresni. Úgy érzem, hogy a hatóság cinkosságot vállal a csalókkal. Egyébként sok rászoruló gyerek örömmel kenné a kenyerére, mert gondolom fogyasztásra alkalmas, nem szennyezett.
Rockxy
@kisrigó: Na látod, ez a politika.
Mindegy hogy orbángyurcsány vagy gyurcsányorbán.
1kutya. :)
kisrigó
@Mirabilis: Sajnos, titok! Nehogy már rossz hírét keltsük a "nagyon becsületes" csalóknak!
Rockxy
Nabasszus, itt a válasz.
Arra, hogy miért nem tudhatjuk a cég nevét.
youtu.be/oy6bNEcMmaY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.