A kormány határozata értelmében a főváros XI. kerületében, a Karolina út 27. szám alatti ingatlanban, a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikáján helyezik el átmenetileg az Országos Sportegészségügyi Intézetet.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az Országos Sportegészségügyi Intézet elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős miniszteri biztosnak az elhelyezésről 2017. június 30-ig kell gondoskodnia. Meg kell vizsgálnia az átmeneti elhelyezés forrásigényét, és előterjesztést kell készítenie a sportkórház végleges elhelyezéséről a kormánynak úgy, hogy "az ezzel kapcsolatos forrásigényt olyan módon tervezze meg, hogy a (Karolina úti) létesítmény az Országos Sportegészségügyi Intézetnek akár a végleges elhelyezésére is alkalmas lehessen".

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere idén július elsejei hatállyal nevezte ki Berkes István ortopéd sportorvost, egyetemi tanárt, a Sportkórház volt főigazgatóját az Országos Sportegészségügyi Intézet elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős miniszteri biztossá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.