Az Oktatási Hivatal (OH) törölte a felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásból a sümegi John Henry Newman Oktatási Központ Kft.-t – közölte a jobbikos Rig Lajos kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az Edutus Főiskola nyilvántartásba vételi kérelmének vizsgálata folyamatban van.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: a közösségi felsőoktatási képzési központ a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011 törvény szerint a felsőoktatási intézmény által biztosított képzések működtetéséhez szolgáltat helyszínt és egyéb infrastruktúrát a helyi társadalom, a gazdaság igényei alapján. Fenntartója a helyi felsőoktatás megteremtésében elkötelezett helyi szereplő, azaz lehet önkormányzat, gazdálkodó szervezet vagy egyház.

A nyilvántartásba vételéhez és működésének engedélyezéséhez az oktatásért felelős államtitkár előzetes egyetértése szükséges – jelezte a parlamenti államtitkár.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint az Edutus Főiskola 2016. szeptember 30-án nyújtotta be kérelmét az Oktatási Hivatalhoz a Sümegi Közszolgáltató Kft. közösségi felsőoktatási képzési központként történő működésének, valamint az ott indítandó képzés indításának engedélyezésére és nyilvántartásba vételére. Mivel ez az eljárás folyamatban van, további információt jelen pillanatban sem az OH, sem a minisztérium nem nyújthat.

A John Henry Newman Oktatási Központ Kft. elnevezésű közösségi felsőoktatási képzési központ működési engedélyét ugyanakkor az OH már visszavonta, a közösségi felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásából törölte.

A visszavonó és törlő határozatot 2016. október 18-án postázta az ügyfeleknek – jelezte az államtitkár.

A sümegi önkormányzat júliusban közölte, hogy felszámolási eljárást kezdeményezett a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központot működtető kft. ellen tartozás miatt. Azért indult eljárás a közösségi főiskola ellen, mert az intézményt működtető kft. február óta 9 millió forintos tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, ez az összeg a főiskola könyvtárépületének felújítási költsége.

Az Index írt korábban a sümegi John Henry Newman Oktatási Központról, amelynek anyacége már alakuláskor csinos összegeket nyert el az MNB-alapítványoktól. A portál a cikkében úgy jellemezte az intézményt, hogy háttere zavaros, szellemi atyja egy korábban politikusok kamudiploma-botrányairól elhíresült férfi, a képzési koncepció pedig erősen összeesküvéselmélet-gyanús.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az a pénz most alakul át ,,magánvagyonná,,!!!
Ügyes!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok