Havas Szófia MSZP-s egészségpolitikus október 23-án, az orosz állami televízió 1956-ról szóló tévéműsorában mondta azt, hogy a szabadságharc kitörését a nyugati titkosszolgálatok készítették elő, egy CIA-es akció volt csupán, a felkelők pedig nácik voltak – írja az mno.hu.

Havast emiatt bírálta az LMP, a Jobbik; Gőgös Zoltán, azt mondta, hogy felfüggesztené a politikus párttagságát. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a műsor miatt bekérette az orosz nagykövetet.

Eddig nem reagált Havas, de most mindenkinek beszólt a Magyar Időknek adott nyilatkozatában. Kapott egy csomagot Gőgös Zoltán, Szigetvári Viktor, Magyar Bálint és a Jobbik is. A nyilatkozataiban nem tért ki az orosz TV-ben tett kijelentéseire, inkább elvesztett választásokról szólt, kakaóbiztos számítógépekről és egyéb lejárt szavatosságú témákról.

A szocialisták még gondolkodnak azon, hogy mi legyen havas Szófia tagságával.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@human:Ki merné állítani, hogy '56-ban minden fegyvert ragadó embernek ugyanaz volt a célja, a motivációja, a nézetei, a sérelmei? Nem, sokan, sokféle okból vállalták a harcot a fennálló rendszer ellen, vagy csak valaki más ellen. Annyiféle '56-ról lehet hallani, hogy nagy valószínűséggel mindegyikben van igazság. Igen, amíg nem lesz feltárva minden adat, helyretéve minden történet, addig '56 kérdésében ebben az országban nem lesz egyetértés, hanem ehhez hasonló kirohanások, megbélyegzések, elítélések lesznek. És ugye ugyanakkor tudjuk, hogy a messziről jött ember azt mond, amit akar, hát sok akkori emigráns visszatérve hősi legendákat mesélt magáról, amiknek nem tudni, volt-e egyáltalán valami valóság alapja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
@Horizont: MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL !!!
SÍÍRGYALÁZÓÓÓ GEEECIII
krumpli
@Horizont: Hmm Én gyászolok, Ő gyászol, Én nem tudtam, Hogy ő gyászol, őszinte részvétem neki..DE te HORIZONT hihetetlen bunkó vagy... egyszer átharapom a torkodat örülj hogy még vagy
Eriksson
@Eriksson: tegnap, 17:49
Igen, megjött a propi esze és rögtön kitört a parasztgyalázat. :)
Eriksson
@bencemacska: Találtam egy friss cikket az origón, az '56-os témával kapcsolatban. Azt mondja, hogy azt mondja:
"A Hruscsovnak szóló informális üzenet félreérthetetlenül jelezte, hogy a Jaltában szentesített szovjet befolyási övezeten belüli konfliktusok „megoldásába” Washington nem avatkozik be, és elismeri Moszkva kizárólagos kompetenciáját."
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20161027-a-nagyhatalmi-realpolitika-mar-akkor-megpecsetelte-az-1956-os-magyar-forradalom-es-szabadsagharc.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.