Amennyiben beterjesztik az alaptörvény-módosítást, a Fidesznek és a Jobbiknak is "a lelkiismerete szerint" kell szavaznia – jelentette ki a Jobbik elnöke pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor hangsúlyozta, pártja támogatja az alaptörvény módosítását, de csak abban az esetben, ha az megszüntet és kizár "mindenféle betelepítést" Magyarországon.

Az ellenzéki pártelnök a letelepedési kötvényre utalva elmondta, arra az egyszerű kérdésre kell választ adni, hogy mi a fontosabb, "a gazdag migránsok pénzéből a kormány közelébe érkező profit" vagy pedig az ország "valódi biztonsága".

A Jobbik a lelkiismerete szerint fog szavazni, számára az ország biztonsága a legfontosabb, ezért a párt szeretné az alaptörvény-módosítást, ám csak akkor, ha az nem félmegoldás

- közölte Vona Gábor.

Kifejtette, a letelepedési kötvény gazdaságilag indokolhatatlan, az ország biztonsága szempontjából pedig veszélyes, a "terrorizmusnak kiskaput jelentő", "korrupt konstrukció", kivezetése ezért nem tűr halasztást. Vona Gábor szerint a szerdai kormányülés óta "zavar" van a kabinetben, az elmúlt két napban több, egymással ellentmondó nyilatkozatot tett Orbán Viktor kormányfő, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ebben az ügyben.

Hozzátette, amennyiben megszűnnek a letelepedési kötvények, az elmúlt három évre visszamenőleg meg kell vizsgálni gazdasági hasznosságukat, a korrupció gyanújának lehetőségét, valamint a miattuk keletkezett esetleges biztonsági réseket.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez már süketelés !
Megfogja szavazni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@grincss: Mint a nevelője, a Vezér!
colibri
@nyanya001: Pontosan. Nekünk meg előadják a nagy harcot. (birkák meg benyelik)
papa.49
Sok hűhó semmiért!!!
Ez vagy te vonakondás!!!
quadrocopter
Vona puhul! Milyen ígéreteket kaphatott a négyszemközti csókolgatáson?
Csizmás Kond
...ez a migráncskérdés már mindenkinek üzlet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.