A kormány úgy döntött, megemeli a gyógyszertámogatás, a gyógyászati segédeszköz-támogatás, valamint az összevont szakellátás év végi finanszírozásához szükséges összegeket – írja a hvg.hu.

A gyógyszertámogatás előirányzatát 41,8 milliárd forinttal, az összevont szakellátásét csaknem 8,5 milliárddal, a gyógyászati segédeszközök támogatását pedig 3,8 milliárd forinttal emelik meg – derül ki a Magyar Közlönyből.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha csak a fele stadionokat építtették volna meg, a többit betolták volna
az eü-be egész más lenne a helyzet !
Na arról nem is beszélve, amennyit lenyúltak az eu támogatásokon ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscsillag66
Tudom miért tette: közelednek a választások! Még a nyugdíjat is majd normálisan emelik, remélem.
moareka
@kiscsillag66: ...hát, ha a 0,9 % normális, akkor mi a nem normális?
eszegfu
Az érem egy másik oldala: Megnyersz egy tendert az e.ü. valamelyik intézményénél, akkor a szerződésben szinte csak a szállitói kötelezettséget sorolja (késedelmes szállitás esetén a kemény kötbér pl.), a fizetési határidő min. 90 nap, nem ritka a 120 nap. De még ennyi idő alatt sem fizetnek. A szállitónak (aki legtöbbször nem az előállitója, hanem a forgalmazója a terméknek) több milliót kell "befektetnie" ahhoz, hogy talpon maradjon, vagyis fedezze a kiadásait, amig a számláját utalják. Visszalépni nem tud, mert a szerződés szerint, akkor őt "kaszálják" el, vagyis szállit-szállit reménykedve... a tender futamidejének végével (1-3 év) pedig már nem "szállitó", nem érdeke az intézménynek, hogy fizessen, tehát még mindig csak reménykedik, hogy 1x a pénzéhez jut. Persze csak akkor van, ha kis "szürke eminenciásként" jut egy pár milliós bevétel lehetőségéhez, mert a nagyhalak itt is előtérben vannak.
moareka
@Cicamama55: Lehet, hogy bezárt a grazi klinika?
kiscsillag66
@moareka: Félre értetted. Nem a 0,9-re értettem a normálisat, hanem reménykedem, hogy normális emelést fognak adni. Úgy 3-4%-ot. Ez lenne a jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.