A magyar külgazdaság egyik zászlóshajójának nevezte az élelmiszeripart, ezen belül is a húsexportot Szijjártó Péter az MTI-nek a 20. Csabai Kolbászfesztiválon, Békéscsabán szombaton.

Szijjártó elmondta, mit gondol a magyar kolbászról

A külgazdasági és külügyminiszter megjegyezte, hogy az első hét hónapban 660 millió eurót ért el a húskészítmények kivitele, hat százalékkal haladva meg a tavalyi azonos időszakit. Hozzátette, hogy a keleti irányú export egyértelműen nő, a Kínába irányuló húskivitel 82 százalékkal, a Japánba eljutó 5 százalékkal bővült a hét hónapban.

Mindez azt mutatja, hogy a prémium kategóriás magyar termékek, mint például a csabai kolbász az egész világon ismertek, kifejezetten versenyképesek, ezért ezek népszerűsítésére komoly figyelmet fordítanak a külgazdasági tevékenységben a jövőben is – ígérte.

Szijjártó Péter megemlítette azt is, hogy Thaifölddel és a Fülöp-szigetekkel is tárgyalnak a magyar sertéshús bevitelének engedélyezéséről, amely már adott Kínában, Japánban, Tajvanon, Szingapúrban és Vietnamban is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én is elmondjam mit gondolok a szargyártóról???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Magasmagyar: Koma te nem értesz semmit mi az hogy nem létezik az a kifejezés, hogy LIBERÁLIS lehet hogy neked nem, de ez egyéni probléma, nekem létezik,oszt. jónapot !!!
A továbbiakban mellőzzél!!!
Egyébként meg a témához böfögjél valamit, ne engem ekézzél, ja hogy ahhoz nem tudsz hozzászólni, hát igen ez már baj, de szorgalmas tanulással egyszer még elérhetsz a féleszűek szintjére!!!
Esetleg te vagy a ,,bringás,, új néven, ez magyarázná, hogy miért piszkálsz engem!!!
Nem vagyok kíváncsi rád, így eléggé érthető???
Rutymorgó
Csak a magyar kolbászt német , francia , dán trutymóból töltik . Ezt már nem reklámozzák. Dunakeszin van egy nagy hűtőház onnan terítik a trutymót . Tudom mert dolgoztam itt.
bakegya
EZ A TÖLTELÉK ITT IS A FELCSUTKAI ORSOS REKLÁM HELYE!!!-már tuggyuk,mert a magyaroknak nem sokat juttat belüle.
nyanya001
@papa.49: valaki nyitva felejtette a vigyorgót, ez meg megszökött.
Tegnap én voltam a kedvence :)
papa.49
@nyanya001: Te, ez szerintem a bringás új néven...
sziha
@nyanya001: @papa.49: hagyni kell a 'cibe, oszt' talan eszreveszi, hogy mas forumon kell probalkoznia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.