Megszűnik az ügyvédek sikerdíja, de várhatóan lesz számukra minimális rezsióradíj és rendszeres, kötelező továbbképzés az új ügyvédi törvény Igazságügyi Minisztérium által a napokban nyilvánosságra hozott tézisei szerint – írta a Népszava.

Az ügyvédek tevékenységi köre kibővül. Elláthatnak bizalmi vagyonkezelői, társasházi közös képviselői és biztosítási tanácsadói tevékenységet is. Ehhez azonban a szükséges speciális szakmai követelményeknek is meg kell felelniük. Az alapelvek kitérnek a megbízók védelmére is, ezért a kamarának komplex, önkéntes minőségbiztosítási rendszert kell kidolgoznia.

A kötelező felelősségbiztosítás összegét a jelenlegi 8 millió forintról 20 vagy 30 millió forintra emelnék több lépcsőben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Horizont: A számokra már nem emlékeztem, de igy leirva is szörnyü... átélve meg még annál is rosszabb!:(
eugen4402
@Horizont: Nagyon remélem, nem értetted félre a 09:39-es cukkolódásomat. Isten ments', hogy Téged okoljalak, hiszen Te áldozata voltál egy kontinens-méretű szélhámosságnak. A forintot leértékelő maffiózókat vádolom...
Nekik kell vigyázni a bőrhuzatukra (ha van egyáltalán a pofájukon).
eszegfu
@Horizont: Pont erről beszélek! Az iratok megismerése hány órát vett igénybe?! Nyilván annyit majd, hogy kijöjjön a törvényi óradijjal az 50 eFt. És akármilyen "brutál" összegeket ki kell fizetnünk, mert sajnos nem értünk hozzá!
eszegfu
@Horizont: Én is megjártam a kocsival, csak nálam a férjem halála is "közbejött". Az 1.500 ezer hitelre visszafizettünk addigra már 1.200 eFt-ot, és nem irták át a nevemre a hitelt, hanem egyösszegben ki kellett még fizetnem 2.200 eFt-ot. Ennyi volt pont az összes megtakaritásunk, ugyhogy teljesen nullára tettek!
eszegfu
@Horizont: Nagyon igaz a megállapitásod, hogy a pénz elvesztését tul lehet élni, de a betegséggel, a halállal nem tudunk mit kezdeni!
eugen4402
Mi a francért ugrik be folyton egy név, és egy egyszerű francia kijelentés?!:
Alfred Dreyfus és az, hogy J'accuse...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.