A Fidesz frakcióvezetője Tisza István debreceni szobrának újraavatásán azt fejtegette, hogy az a nemzet, amelyik többet élt diktatúrában, elnyomásban, mint szabadságban, nehezen szabadul ettől, és folyamatosan keresi önazonosságát, azokat a sarokpontokat, amelyek mentén szeretné újrafogalmazni önmagát.

 A politikus szerint a magyar nemzet a mohácsi vésztől "kevésszer volt önmaga ura", megszenvedte az idegen hatalmak elnyomását, s még negyedszázaddal az utolsó diktatúra után "sem úgy gondoljuk" a történéseket, mint kellene.

Szavai alátámasztására példaként említette:

"mélyen elítéljük a náci rendszert", és az azt kiszolgáló náci propaganda napilapot, de a másik totális diktatúrát, a kommunizmust kiszolgáló, a magyarországi '56-os forradalom vérbefojtásából szárba szökött MSZMP központi lapját, a Népszabadságot sokan másként ítélik meg

- fogalmazott Kósa.

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Gáon: Nem tudom melyik diliházból szöktél meg, de remélem keresnek!És okleveles elmebetegként próbálod megfogalmazni a te saját tutidat, ami több, mint szánalmas!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gáon
@Veleda: Remek kiegészítés, amelynek szintén meg van a történelmi "humánetológiai" magyarázata. Az, hogy a zsidóság éles szemmel, jó megérzéssel választja ki a gojok közül a tehetséget és karolja fel.
Ezek miértje is megérne külön egy posztot.Különösen azért, mert az ok-okozati szándékok logikusan kapcsolódnak össze, ezáltal levezethetők.
Cefi
Rájöttem! Kósa mártizenöt éveis osztotta az eszet! Nem ő mondta, hogy a vízbű vonnyaki a zokszigént?
Cefi
@Bringás: Nézztükörbe, és mondogasd: Egy emberből kettő skizofrén.
TASzSz
@Gáon: Remek eszmefuttatás! Kiadom könyv formájában az összes hozzászólását összefűzve: Co(g)ito ergo sum avagy (T)oszd meg & uralkodj címen!!!
Ó-buda
@Cefi: és nagynehezen sikerült(?) leérettségiznie...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.