November elsején kezdődik a hajléktalanok téli ellátása, a rászorulók számára a krízisidőszak végéig, jövő tavaszig az eddiginél mintegy ezerötszázzal több férőhely áll rendelkezésre.

Magyarországon egész évben folyamatosan körülbelül 9500 hely van, a téli időszakban ez 11 000-re, 11 100-ra bővül.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára október 25-i sajtótájékoztatóján közölte: a férőhelyek fenntartása évente körülbelül 9 milliárd forintba kerül, ebből 8 milliárd az ellátórendszer működtetése, 540 millió az utcai szolgálatok fenntartása, és 360 millió forint áll rendelkezésre a krízisidőszak többletterheire.

Mint akkor elmondta, a krízisidőszakra vonatkozó pályázat eredményesen zárult, tehát felkészültek a téli időszakra. Idén először jutott több forrás a mentális állapot javítására és a hajléktalan emberekkel dolgozó szociális munkásokat támogató szupervíziókra.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
A másik cikk 30 ezerről ír!!!
Akkor most ki(fidesz!!!) és miért állította, hogy minden hajléktalant el tudnak látni, nekik szállást biztosítani?!?!?!

Most melyik a kakukktojás?!?!?!
Here Potter
@Horizont: Igen, sokak számára megalázó. De a polgármestert pont azért választják meg, hogy őket képviselje. Lehet diszkréten szervezni. Rendkívüli segélyt utalok ki, vagy gyűjtést szervezek, vagy megkérdem, fiatalok ki segít? Van rá mód! Magad uram, ha szolgád nincs.
pmv.agnes
@Here Potter: Ez az "illetékes" is a legalja.
pmv.agnes
@Szókrakész: 30 ezer a reális szám. Nem tudnak mindenkinek szállást nyújtani, elsősorban vidéken nem. Megyeszékhelyeken sem, nemhogy kisvárosban, községben.
Szókrakész
@pmv.agnes: Akkor az állam miért nyilatkozza azt, hogy MINDENKINEK...?!?!?!

Egy hete még ezt mondták!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.