Németországban a Spiegel Online foglalkozott Magyarországgal, a hírportál a bőnyi rendőrgyilkosságról írt.

A neonácik tombolnak, Orbán hallgat című írásában Keno Verseck kiemelte: egy rendőr elleni "neonáci gyilkosság" felriasztotta Magyarországot, az eset megmutatta, hogy egyre nagyobb gondot okoznak a "militáns szélsőjobboldaliak", a kormány viszont politikai "számításból hallgat", a Fidesz részéről szűkszavú nyilatkozatokat tettek,

Orbán Viktor miniszterelnök pedig meg sem szólalt az ügyben.

Kifejtette: Magyarországon

"rendkívül militáns szélsőjobboldali szubkultúra alakult ki", önbíráskodásait az állam "tétlenül szemléli",

és ebbe a környezetbe tartozott sokáig a Jobbik is, amely ugyan mérsékelt néppárttá kíván alakulni, de Vona Gábor pártelnök továbbra is tartja a kapcsolatot a "militáns spektrummal", és miközben a párt új szavazók megnyerése céljából középre húzódik, a Fidesz ugyanezen okból a jobboldal széle felé mozdul el.

A Fidesz menekültpolitikájában és szociálpolitikájában számos elem a Jobbiktól származik, és Orbán arra törekszik, hogy még inkább "militarizálja a közéletet" – emelte ki a Spiegel Online szerzője, kitérve a többi között a katonai kiadások növeléséről és a honvédelmi oktatás kiterjesztéséről szóló tervekre.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ezt az idiótát talán csak az Izvesztyíja nem kritizálta még.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@vonotok: Sajnos, nincs nekünk olyan szerencsénk.
Persze hogy hallgat a csuti g, ugyan mit tudna erre mondani?
világlátó
@magyarbakancs: Helyes megállapítás. Minden eddigi háborúk története osztályharcok története. - mondta ezt egykor valaki.A magukat oly nagyra tartó keresztény konzervatív, mára már csak egyszerűen jobboldali pártok sokféle háborúnak adtak módot ezidáig. Kérlelhetetlenül szélsőséges ideológiájuk vezetett a " politikai harc más, erőszakos eszközökkel " kibontakozásához. Nem kell túl messzire mennünk a történelemben ahhoz, hogy levonjuk a következtetést, az eddigi háborúkat kik és miért okozták. Harc a világ újrafelosztásáért .. címmel helyi konfliktusokkal, két világháborúval, azóta is tartó háborúkkal mindig mindenhol a jobboldali, keresztény konzervatív ideológiájú hatalmak követték el egyházi segédlettel, egyházi áldással. A fináncoligarchia számára mindig jól jött a szélsőjobb, az extremista csőcselék, amely hamar hatalomra juttatta a saját vezérét, aki aztán mélyen populista jelszavakkal, felszította a közhangulatot és a végén az emberek csillogó szemmel elmentek meghalni a hamis eszmékért, amit a vezér plántált beléjük a nemzet, a haza, a kereszténység nevében. A fidesz köpönyegéből bújt elő a jobbik, most már hatalmat akar. Meg is kapja.A középre húzódás csak színjáték. A jobbik valódi arca majd akkor lesz látható, ha toronymagas szavazattal kormányt alakító hatalommá nőtte ki magát.Nem kell neki koalíciós partner, senki ne ringassa magát ebbeni hitében.
Gáon
@világlátó: "A jobbik valódi arca majd akkor lesz látható, ha toronymagas szavazattal kormányt alakító hatalommá nőtte ki magát." Nos, ez ami soha nem fog bekövetkezni, hiszen zuhan a támogatottságuk. Miért? Mert hiteltelenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.