Inaktív lesz a teljes magyar társadalom egyharmada néhány évtizeden belül – figyelmeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Beneda Attila szerint rövid időn belül hárommillió nyugdíjaskorú és krónikus betegségben szenvedő állampolgára lesz, akiknek szociális és egészségügyi ellátását is meg kell majd oldani – tudósít a penzcentrum.hu.

Beneda hozzátette: Magyarországon, illetve az egész kelet-közép-európai régióban meg kell küzdeni az unión belüli elvándorlás azon hatásával is, ami elszívja a munkaképes és termékeny lakosság egy részét.

Az államtitkár szerint a társadalom elöregedésére folyamatosan kell megoldási javaslatokat kidolgozni, mert az látszik, hogy néhány évtized múlva a teljes társadalom harmada inaktív lesz.

"Ez azt jelenti, hogy a népesedési negatív trend mellett, amelyen ha sikerül is javítani, fel kell arra készülni, hogy rövid időn belül Magyarországon hárommillió olyan nyugdíjaskorú, nem fertőző, de krónikus betegségben szenvedő ember lesz, akiknek az ellátását egészségügyileg és szociálisan is meg kell tudni oldani"

- hangsúlyozta Beneda Attila.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát a bandád rátett három lapáttal hogy így legyen!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@nemfideszes: Nem vagy kicsit fóbiás? Pont az az eset vagy, aki mindenkire tud egy rossz gúnyát erőltetni, csak lássa meg a világ, hogy rajta kívül mindenki szarember.
Egyébként én személy szerint nem voltam se alapítója, se tagja, se felszámolója a manyupnak, fideszes sem voltam még, de ha a nemfideszesek ilyen tökfejek, akkor inkább vallásos leszek. Jónapot.
nemfideszes
@Eriksson: Már bocsánat!
Soha nem állítottam, hogy rajtam kívül mindenki "szarember" lenne, még rólad sem!
Amit én állítok az az, hogy nem csak hogy úgy kritizálsz egy rendszert, hogy még csak nem is voltál a tagja, de még kioktatva, le is szólod azokat akik, veled ellentétben, mint egykori tagok, "kicsit" hitelesebbek a témát illetően. Arról már nem is beszélve, hogy lényegében úgy értesz egyet egy rendszer megszüntetésével, hogy annak következményei téged nem érintenek, jövőbeli nyugdíjadra nincs kihatással, szemben azokkal akiket "tökfejeknek" nevezel!
Ezek alapján pedig nem hiszem, hogy kettőnk közül nekem volna "nagy arcom". Ha mégis úgy gondolod, akkor javaslom egy szakember felkeresését, ő segíthet a frusztrációk illetve a kisebbségi komplexus kezelésében.
Eriksson
@nemfideszes: Nem vitatkozhatom veled a továbbiakban, mert én mint kívül álló nem is tehetem. Igaz?
Elárulom neked, hogy mindkét gyermekem beleesett ebbe a csapdába, s ez a tény elég közeli rálátást enged a történtekre.
Nem kell az embernek szenvedő alanynak lennie ahhoz, hogy át tudja érezni, értelmezni, mi folyik körülötte.
Eladott Ország
Kedves vezetőink és csókosaik a nyugdíjplafon eltörlésével bebetonozták maguknak a magas nyugdíjat és a nyugdíjátlag kiszámításával még a külvilág felé is dicsekedve mutathatják, hogy milyen magas nálunk az átlagnyugdíj. A trükközésnél még szebb mutatót érhetnek el, ha a medián helyett a számtani átlagot számítják , fideszfalkáéknál a "FIDESZSTAT" számításnál ez belefér. Tovább a nullaegészvalahánytizedes svájci indexálás nélküli úton.
spu00
Talán jobban tennék, ha végig vennék a 45 után történteket a mai napig, akkor esetleg más lenne a véleményük.Az idióta MANYUPOT meg jó lenne már józan ésszel végig gondolni, hogy rájöjjenek annak igazi kommunista átverés voltára.Mit gondolnak a bevezetése után miből fizették a jogos nyugdíjat??? HITELBŐL!!! remélem tudják az miből áll???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.