Magyarország az uniós bankfelügyelet mellett a gyógyszerhatóságra is pályázik most, hogy a Brexit miatt ezeknek az intézményeknek költöznie kell. Az Európai Unió több fontos intézményét és nyugati nagyvállalatok nagyobb csoportját is Magyarországra csábítaná Londonból a kormány - írja a Magyar Idők szerdai száma. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak azt mondta: a kabinet a múlt héten már hivatalosan is beadta pályázatát az EU bankfelügyeletének ide költöztetéséért, és az ország hamarosan versenybe szállhat az uniós gyógyszerhatóságért is.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mégis kinek lenne hasznos

mármint, ha az EU valamelyik szerve idejönne

A mi derék Mityukánk a még nála is derekabb párt központi napilapjában arról álmodozott, hogy „Az Európai Unió több fontos intézményét és nyugati nagyvállalatok nagyobb csoportját is Magyarországra csábítaná Londonból a kormány”. A konkrétan nevesített „EU bankfelügyeletének ide költöztetéséért már hivatalosan is beadta pályázatunkat”.
Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy:
„Magyarország szerepét, befolyását növelhetné, ha az Angliából elköltöző intézmény Budapesten találna új otthonra.”. Nos úgy gondolom, hogy ez kellően taszító lehet a kérdésben érintett többi tagállam számára!
„gazdasági előnyök egész sora is fűződhetne ahhoz, ha az uniós bankfelügyelet székhelye ezentúl nálunk lenne. Ennek nyomán új pénzügyi szereplők, bankok és befektetők jelenhetnének meg idehaza, ami érdemi fellendülést is hozhatna a bankszférában ”. Aminek külön pikantériát ad, hogy Őfenesége épp a napokban dicsekedet azzal, hogy milyen nagyszerű eredményeket értek el a bankszféra magyarításában!
„Magyarország azt kínálhatja fel, hogy megfelelő körülményeket teremt az EU szervezeteinek működéséhez, vagyis hazánk garantálná a legfontosabb infrastrukturális feltételeket.”. Nos a az igazi gond ott van, hogy ha és amennyiben el is képzelhetjük, hogy a legfontosabb (az egy külön kérdés, hogy ki szerint mi a legfontosabb) argumentumokban elő lehet állítani a megfelelő körülményeket, tartok tőle, hogy a minimum édes kevés lesz a döntés remélt alakulásához! =))
Persze nem zárhatjuk, hogy itt is, most is parasztvakításról és/vagy némi közpénz meglovasításáról van szó!
emerencia
Szerintem aligha fognak egy unió ellenes kormány által vezetett instabil illiberális országba jönni mert ha a helyzet fokozódik, megint mehetnek tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.