A keresztényüldözés elitéléséről szóló határozati javaslat kerül a parlament elé, ami népirtásnak minősíti a folyamatot – jelentette be Rétvári Bence az M1 műsorában.

A javaslat egyrészt minden humanitárius segítség megadását javasolja Magyarország részéről, másrészt felszólítja a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy lépjen fel a keresztényüldözés elkövetői ellen – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke.

Azt mondta, hogy miközben száz évvel ezelőtt minden negyedik ember keresztény volt a Közel-Keleten, ma csupán minden 33. az, a második világháború után például még 4,7 millió keresztény élt Irakban, ma csak 200 ezer. Nyolcvan országban 200 millió embernek van veszélyben az élete keresztény hite miatt – sorolta.

Magyarországnak kötelezettsége, hogy minél több humanitárius akcióban vegyen részt, ezért 3 millió eurót biztosított a keresztény közösségek megsegítésére, és egy háromemeletes iskolát épít az iraki Erbilben

- mondta az államtitkár.

A magyar humanitárius segítség egyik része lehet az, hogy ösztöndíjakkal segítenek iraki és szíriai keresztény fiatalokat, hogy Magyarországon fejezhessék be tanulmányaikat – nyilatkozta az államtitkár.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Retekvári!!! De nagy marha vagy!!!Remélem már nem fogsz nőni!!!???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eugen4402
Tiszta szívvel támogatom a kezdeményezést!
(Csak zárójelben: az alkimistákkal és a boszorkányokkal mi lesz..? Mert már pokollá teszik a hétköznapjainkat!!!)
eszegfu
Jól értem: 3 millió eurót "biztosit a keresztény közösségek megsegitésére"?! Mi a bánatból?!
O.V. esetleg lemond a kisvasut utvonalának meghosszabbitásáról?!
1magyar
Az iáknak egy helyen lesz a támadásra ítélt csoport. Európa muszlim uralom alá kerül szépen, ezzel meg a tetves vezetők elárulják a keresztényeket. A banyáékat kellene betiltani először.
A sok muszlim, kik szabadon gyakorojhatják hitüket, megteszik velünk amit az előír nekik.
dr. prédikátor
Retekvári!!! De nagy marha vagy!!!Remélem már nem fogsz nőni!!!???
Levendula
Na végre! Legalább mint keresztény védve leszek...
eszegfu
@Levendula: Na ne bizd el Magad! Szerintem itt a M.o-on kivüli keresztények megvédéséről beszél ez a "jóember"... csekélyke 3 millió euroval "védik" őket...nem rossz.
justhpeter
Ezek szerint Retekvári személyesen fogja megvédeni Iványi Gábort. Tessék mondani, a fideSS-től is ?
Levendula
@eszegfu: Igazad lehet, mert nem tapasztaltam azt sem, hogy mint nőt, mint anyát védene ez a kormány...
eszegfu
@Levendula: Szerintem rosszkor vagy rossz helyen és nem talál meg, amikor "védeni" akar!:))
Nessy
Nyugi! Ahogy a határon túli magyarok az igaz magyarok, úgy a határon túli keresztény az igaz keresztény, akit védeni és támogatni kell! nekünk csak a nyugdíjpénzünket védik!
Eladott Ország
Tájékoztatásul, Retekvári keresztény ifjúkommunistának. Előbb idehaza kéne a mocskot kitisztítani:
Az Alkotmánybíróság és a Stasbourgi Emberi Jogi Bíróság is a MET-nek adott igazat. Teszi úgy, hogy még a Fidesz kreálta törvények alapján is jogosult a MET az egyházi státuszra. Mégsem kapja meg, mert Orbán Viktor kegyelme rájuk nem sugározza fényét. És pont. Az mit sem számít, hogy a MET karitatív tevékenysége mennyire vált nehézzé, hogy a közösség tagjain túl többezer, hátrányos helyzetben élő emberen rúgnak egy jót. Üldözik és megkísérlik lejáratni magát az egyházat csakúgy, mint Iványi Gábort. Akad (mert mindig akad) segítség. Most éppen a Felsődobszán működő, iskolát óhajtja elvenni a hatalom, Felsődobsza Fideszes polgármesterének aktív segédletével. Hogy az ott tanuló gyermekek és szüleik mit szeretnének, az senkit nem érdekel.

Bayer Zsolt kitüntetése miatt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget vezető lelkész, Iványi Gábor visszaadta - nem csak másokhoz hasonlóan a lovagkeresztjét, hanem - az összes állami kitüntetését.
Jozefina
A magyarokat kellene megvédeni ettől a tetű kdnp-s bandától, álkeresztényektől, megélhetési politikusoktól. Menjenek saját kezüleg irakba építeni!!!
Perwool
Miről beszélsz te húgyagyú csuhás! Milyen keresztény erkölcsről, 12 éves lányokat lehet bűntettlenül megdugni, nagymamát lehet saját kezűleg eltemetni...
Nektek mindig kell egy kreált ellenség, hogy bennünket "megvédjetek"!
"ösztöndíjakkal segítenek iraki és szíriai keresztény fiatalokat, hogy Magyarországon fejezhessék be tanulmányaikat"
Mi van? Itthon 3 millió éhező van, nincs elég férőhely a hajléktalanoknak, tömött hosszú sorok állnak ingyen kajáért, emberek fagynak meg lakásokba, 0,9% nyugdíjemelést adtok, az egészségügy az eutanázia szintjén van...
Nem üldözni kellene benneteket, hanem felakasztani a gyóntatószékbe!
nezelodo
@Nessy: A határon túl sem egyformán mérnek, a múltkor a felvidéki reformátusok kaptak, és már megjött a katolikusok figyelmeztetése Orbánnak, mert kimaradtak az adóforintjaink osztásából, egy imalánc formájában a dakotáért.
aremy
@Jozefina: és a fidess től no mert ezt lefelejtetted.
Here Potter
Miért nem indít még egy keresztes háborút?
Nessy
@Here Potter: Azt sok esetben maga az uralkodó vezette! Pl. Oroszlánszíbvű Richárd.
Képzeld el Orbánt, amint pávatáncot lejt az ellenség előtt.
nezelodo
@Here Potter: Jaj ne biztasd, mert még megfogadja...
Here Potter
@Nessy: Az biztos, hogy érdekes lenne láncingben a Viktor, Habonyárpi hadapróddal a nyomában.
papa.49
Ami az egészségügyben folyik az az IGAZI NÉP IRTÁS!!!
Te szemét hazug állat erről pofázzál!!!
Here Potter
Nem lennék most az iraki keresztények helyében. A " megvédjük " szó a fidesznél mást jelent!
Megvédték a Manyupot, a nyugdíjakat, a fizetéseket, a sajtószabadságot stb. stb.
Clavigo
Buncika,,,rá kell küldeni a Békemenetet a Közel-Keletre..,,,gyalog,,persze. Szem nem maradna szárazon arrafelé..A Rolls-Royce-os "szatyor-kommandóval",,Orbán-Semjén képekkel,,,,Pataki ( vagy kijafaccom ) meg dalolna...Elmehetnétek már az @nyátokba..
quadrocopter
Megy a terelés ezerrel a körözött tevedugóról, Orbán-haverságról, Rolgán-parasztról, az etyeki ellenszegülés elleni debilitásról, a magánszámlás kötvény-meséről, a megbukott tákolmányos szopcsiról, vagy előrejelzése egy újabb milliárdos hazai református közpénzajándékozásnak!
dr. prédikátor
Retekvári !!! téged meg védjen meg a Nőszövetség!!!
namihami
És az ilyenek szabadon kószálnak az országban-világban. Legalább egy kolomp lenne rajtuk, hogy az embereknek legyen ideje kitérni előlük.
Macskaszem
Namármost Rétvári országgyűlési határozatát magasról nagy ívben lesz@rják a Közel-Keleten. Ez az elfuserált álhívő azt hiszi, ott is ők diktálnak.
Ludmilla
kész röhej...hát hol üldözik a keresztényeket,retek...Mária országában?
Zeta
Van néhány keresztény ismerősöm, nem értik a nyomorukat. Dolgoztak, fizettek, a nyugdíjuk nem elég semmire . 70 000 -forint. A gyógyszer 25-ezer ,rezsi, víz, villany, fűtés. . . .,számoltad Retek? A persely, hetente 500- ,mert ha csörögj,a pap csóválja a fejét! És keresztények,igaz ,magyar, egyszerű emberek! Az ő hátukon nőttetek fel! Keresztények vagytok?- mint az elmúlt 2000 -évben , az urak, az egyházi méltóságok! Sehogy!
eszegfu
@Cefi: Nincs még gyermeke...2014. óta -- ha igazak a hirek -- külön él a feleségétől ez a nagy család-barát...
Cefi
@eszegfu: Valószínűleg a pasijával él együtt. Igazi fidesz-kdmp tag.
eszegfu
@Cefi: Az életét mindenki ugy éli, ahogy tudja...ahogy alakul és ahogy alakitja, ez magánügy. Csak az az álságos, hogy "papol" a klasszikus családmodellről és közben ő nem e szerint él.
eugen4402
Nehogy kiderüljön róla, hogy a KDNP-be beépült libsi-bolsi alvó ügynök, aki megbízást teljesít, és titokban Gyurcsány kottájából furulyázik... :-)
Cefi
@eszegfu: Én is pontosan így gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.