Azonnali hatállyal lemondásra szólította fel Palkovics László oktatási államtitkárt a Tanítanék mozgalom, és elkészítette a felmondólevelet is számára.

Törley Katalin, a mozgalom képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatójukon az előzményeket felidézve elmondta, október 20-án nyílt vitára hívták Palkovics Lászlót, aki azonban nem reagált megkeresésükre.

Úgy gondolják, az államtitkár személyesen felelős a kormány közoktatás területén végrehajtott "ámokfutásáért", valamint az azt elkendőzni hivatott "hazug sikerpropagandára épülő kormányzati kommunikációért"

- fogalmazott. Palkovics László elsősorban nem a főnökének, hanem a magyar állampolgároknak, a tanulóknak, a szülőknek, az iskolai dolgozóknak tartozik elszámolással – jelentette ki.

Felmondólevelet kapott Palkovics államtitkár

Szerinte az államtitkár ismét kitért a vita elől az oktatás valódi szereplőivel, noha lenne mivel szembesülnie, mert a közoktatásban kialakult válsághelyzet tovább mélyül. A tanári terhek nem csökkentek, a szakképzésbe került tanulók százezreit kényszerpályára állították, nagyon sok nyugdíj előtt álló pedagógus megalázó helyzetbe került, és az 58 kicsi Klik lopakodó visszarendezéssel próbálja konzerválni az elhibázott központosítást – sorolta.

Pilz Olivér, a mozgalom másik képviselője ismertette a Tanítanék által megfogalmazott államtitkári felmondólevelet, amely szerint Palkovics László nem tudott eleget tenni feladatainak, az elé tárt problémákat csak súlyosbítani volt képes, a szakértők figyelmeztetését és a közoktatás szereplőinek hangját nem hallotta meg.

A mozgalom képviselői a szaktárca ablakaira az "Elég volt, mi tanítanánk" feliratokat és a mozgalom jelképének számító kockás esernyőket ragasztottak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Jozefina: Szerintem is! Egy majomnak alvásközben értelmesebb pofája van, mint ennek a mangalica képű Palkovicsnak ébren...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
Felmondólevelet kapott Palkovics államtitkár.

És ki olvassa fel neki?
Levendula
@Perwool: Ne dicsérd, még elbízza magát! :)
quadrocopter
Tokás államtitkár egyáltalán ért valamihez, vagy jogsi helyett is a narancsbőröst mutatja fel a rendőrnek?
justhpeter
Sajnálom Palkovicsot, mert erre a feladatra valóban alkalmatlan. Igaz, ha nem az lenne az Orbán-kormányban szóba sem jöhetne. Oda nem kell bármire is alkalmas ember.
kissé felnőttem
nem meri átvenni.? Ajánlottan kell küldeni!
Lepényleső
...a szakmától ami semmit sem számít,amíg töretlenül megfelelő ideológiát tanít?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.