Az OTP Bank november 1-jén átvette az AXA Bank lakossági hitel és megtakarítási, valamint vállalati területét, és munkáltatói jogutódlás keretében a bank alkalmazottait is – közölte az OTP Bank szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az OTP Bank idén februárban jelentette be, hogy megállapodást írt alá az AXA Bank Europe S.A.-val a bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról.

A nyilvános cégadatok szerint az AXA Bank magyarországi fióktelepe 2015-ben 12 milliárd forintos veszteséget könyvelt el az egy évvel korábbi 37,8 milliárd forintos veszteség után. A bank átlagosan 323 alkalmazottat foglalkoztatott tavaly Magyarországon. Magyarország részesedése az AXA Bank Europe SA 2015. december 31-i mérlegében az eszközöknél 633 millió eurót, a kötelezettségeknél pedig 662 millió eurót képviselt.

Az AXA Bank Europe SA konszolidált éves beszámolója szerint a magyarországi tevékenységeinek átruházása egy évekkel ezelőtt kezdődött stratégiába illeszkedik, amelynek célja, hogy a bank kizárólag a belga tevékenységekre összpontosítsa tevékenységét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.