A születési dátumhoz igazítaná a vezetői engedélyek érvényességét a kormány egy a kormany.hu portálon szerdán megjelent, több kormányrendeletet módosító tervezet szerint. 

Az egyes belügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló tervezet több kormányrendeletet módosítana, ezek között szerepel a közúti közlekedési igazgatási feladatokról is szóló kormányrendelet módosítása.

Ebben az áll: a vezetői engedély kiállításánál az érvényességet általában úgy kell meghatározni, hogy a lejárat hónapja és napja az egészségügyi érvényességi időponton belül megegyezzen az okmány birtokosa születési idejének hónapjával és napjával.

A fő szabály alóli kivétel, ha az orvosi vizsgálaton a meghatározott életkorra, vagy a külön jogszabályban meghatározott betegségekre tekintettel két évet meg nem haladó egészségi alkalmassági időt állapítanak meg a járművezetőnek.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás ezt a gyakorlatot az ügyfél kérésére alkalmazta.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Azon nem gondolkodtak, hogy vannak országok ahol nem időszakonként kell megújítani a jogsikat? Németországi példa esetleg? Ahol ez a megújítási címen beszedett sáp ismeretlen?
"Korlátozzák a német jogosítványok érvényességét ... engedélyüket: a jogosítványok a jövőben 15 évre szóló érvényességgel bírnak"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Én is pénzbeszedésnek gondolom a rendszeres változtatásokat.
yazo64
@Mézike: Barátnőm férjének is szólt a rendőr a lejárt jogsi miatt... és hogy érezze a törődést, adott neki egy 5 ezres csekket:\
simmering73
A biztosító 7200ft-tal akarja emelni a biztosításomat. 35 éve (mióta vezetek) nem volt saját hibás balesetem. Ez is megér egy misét.
Mézike
@yazo64: Én csekket azt nem kaptam, de gondolom azért mert olyan bamba ijedt képet vágtam hogy a rend őre elnevette agát.:-)
qxy
@egyvandor: Én még abba estem bele hogy az én jogsim nem jár le soha .
egy sztori. .- Megyek haza, határ, el felejtettem a világítást fel kapcsolni Le is intett a rendőr és kérdezi.- Tudja e hogy miért állítottam meg? .-
.- Nem.
.-Hát csak azért mert nem ég a lámpája.- Minek égne? nem akarok olvasni.
Na viccet fére. a papirokat.
Mindet? mert itt van kéztörlő is , melyik kell?
öt perc kis eszme futtatás, majd nézi a Német jogosítványt.
.- ez meg?
.- ez meg, Német .
hogy hogy ? .
.- így hogy. .- Na de mikor jár le? .- soha.
.- Na nem úgy van az. ( de ez még akkor volt amikor mindenkinek ilyen volt)
Nem úgy van az. mingyááá meg nézem és el vitte.
.- ön a szerv, a nemi, )" Ez télleg nem jár le me Német.
.- az hát .- De tud ön Magyarul? .- Bassza meg, nem tűnt fel hogy öt perce beszélgetünk? és maga nem Német? és el kezdtem nevetni..
.- Na na na , azért nem kell hülyének nézni minket azééééé.-
áááá , nem is akarom csak úgy örülök hogy itthon vagyok.
nemkati
Tompikának hála nemsokára mindenkinek lesz internettye. :)
És ha mellé az ügyfélkapun is regisztrál, akkor már csak be kell jelölnie, hogy a lejáró okmányokról küldjön értesítést. Én évek óta így élek. Személyi, forgalmi, jogsi, mindenről 1-2 hónappal előre értesítenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.