Csalás, zsarolás és felbujtás miatt is keresi az FBI Ghaith Pharaont – közölte a Magyar Időkkel Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének diplomatája.

Pharaon ügyében 1991. november 15-én nyújtották be a vádiratot, és Alan Kay amerikai bíró még aznap kiadta ellene az elfogatási parancsot, ami jelenleg is érvényes. Mivel Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között kiadatási egyezmény van érvényben, ha bárkinek információja van Pharaon tartózkodási helyéről, azt közölnie kellene a hatóságokkal – írta Eric Watnik.

Mint ismert: Ghaith Pharaont Orbán Viktor budai házának szomszédjában vett telket, több ingatlanüzletben is a miniszterelnök vejének partnereként jelent meg, illetve nemrég Mészáros Lőrinccel is találkozhatott.

Csütörtökön a Kormányinfón is előkerült az ügy. Lázár János azt mondta, az Ghaith Pharaon 2014. október 24-én nyújtott be vízumkérvényt a bejrúti magyar nagykövetségen. Magyarország hat EU-tagországot is megkérdezett arról, hogy érinti-e a vízum megadása az érdekeiket, egyúttal tájékoztatta az Egyesült Államokat, valamint Szaúd-Arábiát. Németország úgy nyilatkozott, hogy nem sérti a vízum megadása az érdekeit, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia pedig nem válaszolt. Így a magyar hatóságoknak nem volt olyan információjuk, amely megalapozta volna a vízum megtagadását.

Ezek után az illető ember – folytatta – járt Magyarországon, "a személyazonosságát illetően vannak zavaros körülmények, amelyeket nyilván az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség folyamatosan tisztáz".

Idézte Orbán Viktor parlamenti felszólalását, amely szerint az érintett ember magyarországi tevékenysége nem sértette az ország nemzetbiztonsági érdekét.

Lázár János jelezte ugyanakkor: az Interpol fél éve erősítette meg, hogy körözik a férfit, így 2015-ös magyarországi útján nem tartóztatták le. "Ha most idejönne, akkor természetesen letartóztatnánk" – erősítette meg Kontrát Károly BM-államtitkár szavait.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Mi meg azt mondtuk nem körözik.
Hogy lehet az, hogy egy arab ember ki kezeli, a terroristák pénzét az EU-ba beléphet?
Milyen biztonság van itt az Eu-n belül?
20 -25 év alatt nem fogták meg ezt az illetőt?
Mit csinált az FBI -, az Interpol?
Töküket vakarták?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Az FBI is tévedhet??? Lehet, hogy Pharaont szomszédját körözik??? Ok lenne rá bőven !!??
papa.49
A hazugovicsra megint RÁÉGETT egy ordas hazugsága, mert pontosan tudták kit engednek be az országba!!!
Várom az amcsik válaszlépését, a hazugovics ,,nem kívánatos személy,, lesz az Államokban, lassan de biztosan elfogy a levegője a tökfejnek!!!
Lepényleső
Meg ne essék,hogy majd a szomszéd szomszédját is felveszik a körözési listára.
dr. prédikátor
Ez nem hír!!!Az lenne a hir: Az FBI hivatalosan is körözi orbán viktort!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.