Tavaly nyáron illegálisan Magyarországra érkezett szír állampolgárok kirablóit ítélték el azon a csütörtöki tárgyaláson, amelyen történtek miatt a Szegedi Járásbíróság hatósági eljárás csoportosan elkövetett megzavarása bűntettének gyanújával feljelentést tett.

Az első- és a másodrendű vádlott első fokon négy, illetve nyolc év fegyházbüntetést kapott. Társaikat – akik a határsértők szállításának megszervezésében vettek részt – másfél év börtön-, illetve egy év fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság, egy tolmácsként segédkező férfit próbára bocsátottak.

A négy szír állampolgár tavaly július 29-ére virradóra érkezett a zöldhatáron keresztül Magyarországra. Hajnal 3 óra körül Szegeden a Boszorkány-szigeten találkoztak három későbbi vádlottal, akikkel megállapodtak abban, hogy azok 500 euró ellenében Budapestre szállítják őket. Az alkudozásba bekapcsolódott még két vádlott. Az elindulást követően a migránsok felvetették, hogy Bécsbe akarnak eljutni. 1500 eurós viteldíjban egyeztek meg, és az összeg felét át is adták a vádlottaknak.

A szállításban az első- és a másodrendű vádlott vett részt, de már megállapodás idején sem akarták a határsértőket Budapestre vagy Bécsbe szállítani. Nem sokkal az indulás után a másodrendű vádlott elővett egy gáz-riasztófegyvert és azzal a pénzük átadására kényszerítette a migránsokat. A két vádlott összesen 3650 eurót zsákmányolt. Ezután a vádlottak megálltak, majd elkezdtek kiabálni, hogy "police, police", és a gépkocsiból kiugorva elszaladtak. Miután a migránsok is elhagyták a helyszínt, visszamentek, és elhajtottak.

Az ítélet az első- és a másodrendű vádlott esetében a fellebbezések miatt nem jogerős.

Csütörtökön az ítélet kihirdetését a vádlottak és a tárgyalóteremben jelenlévő hallgatóság szitkozódással, ordibálással zavarta meg. A hangoskodás a tárgyalóterem kiürítését követően is folytatódott, a rendzavarásnak az épületben tartózkodó, illetve az erősítésként érkező rendőrök vetettek véget.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Megérdemlik a büntetést és azokat is melléjük kell zárni, akik zavarják hangoskodásukkal a bíróság működését!!!
Nessy
Migráncsokat raboltak ki? Lovagkeresztet nekik! Ők is a nemzetet védték. Vagy az egy másik műsor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.