A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint az alaptörvény-módosítás megszavazása a nemzet melletti kiállás.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán péntek este azt mondta: jó lenne, ha az országgyűlési képviselők kétharmada támogatná a módosítást, mert "Magyarország érdekéről", nem pártérdekről van szó.

Hozzátette: ha a Jobbik képviselői lelkiismereti alapon szavaznak, tőlük is érkezhetnek támogató szavazatok. Az október 2-i népszavazásra utalva úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy "lenne bátorság a Jobbikban" ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását, mert ehhez "szembe kell menni az emberek akaratával", köztük a jobbikosokéval is.

Tuzson Bence megismételte a kormány álláspontját, mely szerint az európai uniós jog "nem lehet felsőbbrendű" a nemzeti joghoz képest. Szavai szerint az európai jog a nemzeti jogból ered, így éppen "az alaptörvény hatalmazza fel" az EU-t arra, hogy közös joggyakorlás jöjjön létre bizonyos kérdésekben. Az európai uniós jog korlátját a nemzeti jogok jelentik, hiszen a nemzetek határozzák meg, milyen részt adnak át jogaikból – tette hozzá.

Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke csütörtökön közölte: az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tisztelt Tuzson úr!
Az Alaptörvény megalkotása, az eddigi hat módosítás esetében nem voltak ennyire tekintettel a "nemzet érdekeire"!
Nem inkább a saját érdekeikről van szó???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Nessy: "lakóközösségi" megrovásban részesítelek.
bencemacska
@Nessy: Javaslom a "Nem Tisztelt Tuzson Nemzettárs"! megszólítást -:))))
Nessy
@quadrocopter: Kérek engedélyt meghunyászkodni! :-)
namihami
@quadrocopter: @Nessy: @quadrocopter: @bencemacska: @Nessy: Az ő esetében maradjunk csak úgy egyszerűen a ""Hé te"" formulánál. Még ez is nagyságrendekkel több, mint amit áldásos tevékenysége kivívna-kivívhatna számára.
A Toldiból megismert ""melyik út vezet Budára"" előtti megszólítás a földművelő réteg számára lenne sértés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.