Mindenki jobban járna, ha meghatározott összeget tisztességesen, transzparensen, strómanok nélkül lophatnának el. Legyen tehát évi 500 milliárd a korrupciós keret, ez már annyi, ami miatt nem kell például belerángatni az országot a paksi erőmű bővítésébe vagy az olimpiába. Ezt akár fel lehetne tölteni úgy is, hogy az összes közbeszerzési ajánlatba kötelezően be kell építeni egy 15 százalékos adót, ami a keretbe megy. Nem a polgármesternek, nem a miniszternek, ők majd a közös kasszából veszik ki, a saját megegyezésük alapján, mindenki képességei és szükségletei szerint.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Kis naívak...azt hiszik a fidesz maffia beérné 500 milliárddal???
Béla333
Nekem is van egy alternatív javaslatom: mi lenne, ha a közpénz ellopásán kapott politikus ügyét egy nemzetközi, elismert emberekből álló szervezet vizsgálná ki? Ha bebizonyosodik, hogy a közöshöz nyúlt, akkor ez súlyosbító körülmény legyen (mármint hogy politikus az általunk befizetett adóforintokat dézsmálta) és a büntetés kiszabásánál ez kétszeres szorzót jelentene?!
Nem is kellene más, csak egyszer egy félmilliós tüntetés ennek a kikövetelésére!
Nagyon sok minden meg tudna változni az országban, ha egyszer egy fél millás tömeg összejönne elmagyarázni a politikusoknak, hogy ki az úr és ki a szolga?!
verőce21
Azt mondja..., "az összes közbeszerzési ajánlatba kötelezően be kell építeni egy 15 százalékos adót" Ez bele van építve, törvényileg! Ki az az okos, aki feltalálta a spanyolviaszkot?
A beruházási költség első 1/3-ada elmegy ügyvédi irodáknak tanulmányíratásokra, pályázatírásokra, hatástanulmányokra, a közbeszerzési kiírás személyre szóló elkészítésére, közbeszerzés lebonyolítására, projektmenedzsrekre, pénzügyi képviseletre, ellenőrzésekre, létesítmény 5 évig utólagos monitorozására, stb.
(A második 1/3-adban van csak a kivitelező nyeresége, a csúszópénzek, megyei, városi, országos pártkasszába történő adományozás. Harmadik 1/3-adból pedig megcsinálják)

Az első 1/3-ados költségkeretben jó lenni, mert 1-2 nagyprojektben részt veszel, és az életben nem lesz többé anyagi gondod! - és teljesen jogszerű és uniókomfortos! :)
namihami
Ez az 500 milliárd, meg közös kassza, megegyezés- na ez alapjában halott ügy. Ez a pénz a Gazda egyedüli igényeit se fedezi, nem hogy még osztoznia is kelljen a csicskásaival. Ennyit ő egymaga ""véd" meg hűséges népétől, mindenféle kiszolgáló személyzet hathatós támogatása nélkül.
Hellcat
Kis naívak...azt hiszik a fidesz maffia beérné 500 milliárddal???
quadrocopter
@Béla333: Mit gondolsz, miért nem szorgalmazza a horda az eu-s ügyészség, (tagországok vizsgálatára is hatáskörrel és illetékességgel rendelkező) felállítását? Ettől még a hazai jogrend abszolút nem sérülne, csak belelátnának a szagos pénzvándorlásokba!
Béla333
@quadrocopter: 09.18
Egy FBI jellegű és hatáskörű nyomozóhatóság, és egy CIA jellegű Uniós titkosszolgálat bevezetése esetén nem tudná Polt hárítani a politikusi disznóságokat, mehetnének hosszú tömött sorokban a kaptárba!
Ezt mindenképpen meg akarják akadályozni Orbánék, még olyan áron is, hogy egy kétsebességű Unióban az ország a külső pályára kerül.
Amelyik ugyan a tagság fennmaradásával jár, de az ország a perifériába kerül.
Cserébe lehet hőzöngeni a nemzeti hatáskörökről.
Csakhogy az ország érdeke nem ez.
Hazaáruló, kártékony mocskos banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.