Az MSZP szerint óriási hiba az iskolák államosítása. Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt fővárosi elnöke erről vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt.

A politikus, aki egyben az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, kifejtette: 2017. január 1-jével az oktatás területén megtörténik "a teljes államosítás", hiszen ekkor kerülnek át az iskolák a korábbi fenntartóktól, az önkormányzatoktól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) fenntartásába.

Azt kell, hogy mondjam önöknek, hogy a rendszerváltás óta a legbutább és legkártékonyabb kormányzati lépés, amit tehetett politikus Magyarországon

– fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Hozzátette, a Klik az emberek szeme előtt bukott el, hiszen mára gyakorlatilag a működésképtelenség szélére sodorta a magyar iskolarendszert, miközben folyamatosan csökken a diákok teljesítménye. Ráadásul a rendszer nagyon drága, annyira, hogy úgy tűnik, nem más, mint egy "adósságtermelő gépezet".

Kunhalmi Ágnes szerint csak azért nem bukott el idáig a rendszer, mert az önkormányzatok még "fogták az iskoláik kezét".

Azt ígérte, hogy 2018 után, pártja választási győzelme esetén újra önkormányzati fenntartásba helyezik az iskolákat.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
"Azt ígérte, hogy 2018 után, pártja választási győzelme esetén újra önkormányzati fenntartásba helyezik az iskolákat."

NA EZ AZ ÓRIÁSI HIBA!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Mézike: ...a sírósakat nem szeretem...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Ó pedig néha olyan jó valakinek a vállán elsírni bánatunkat...:-)
jellemző ! Szaporítani azt tudnál mi?
Csizmás Kond
@Mézike: ...ha közben sírnak akkor nembiztos...legalábbis úgy még sosem próbáltam...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Háááát ne úgy csináld hogy sírjanak! :-)
bakegya
Orsos vicctor csakkk a számlaképes KATÁKAT szereti futtatni,mert azok előre perkálnak a rabszolgatartó FELCSUTKAI ORBÁNOKNAK,MÉSZÁROSOKNAK,KOCSISOKNAK,FAZEKASOKNAK,GULYÁS KOMMUNÁBAN KOMMENTDÁLÓKNAK,LÉZERREL HUNGARIKUMMOLÓKNAK...A TANÁROK meg ugyi,ha nem prostituálják magukat akkor állampínzen éhkoppon is hajlandók TANNÍTANI!!!DDD
nezelodo
Megmondta Orbán, "jönnek az ügyvédek, és elintézik, oszt jónapot". Hát a saját módszereivel kell elgáncsolni ezt a géniuszt, társasházzá kell alakítani az iskolákat, ahogy már van ilyen kezdeményezés, aztán előkeresheti az öreg Orbán parancsnokolta egykori munkásőröket, hogy tulajdonba tudja az állam venni, erőszakkal, úgysem áll le ez a "demokrata". Persze akkor még szűkebbre veszi az önkormányzatok ellátására az anyagi eszközöket, és azt nyervogják majd a vedlett propagandista macskái, hogy a Gyurcsány csinálta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.