Az MSZP jövőjéről és a baloldali ellenzéki tárgyalásokról nyilatkozott a HírTV kérdésére Molnár Gyula pártelnök.

A legmeglepőbb, hogy Molnár az MSZP jövőjét érintő kérdésre azt sem nevezte kizártnak, hogy egy újabb választási vereség után megszűnhet a párt. A héten Ungváry Krisztián egy interjúban Havas Szófia '56-ot gyalázó mondataira reagálva arról beszélt, hogy 

Ha van ok, ami miatt az egész ország jobban járna, ha az MSZP megszűnne, az többek között ez.

Ezért is megdöbbentő, hogy a kérdés pár napon belül ismét felvetődött és a pártelnök nem cáfolta határozottan, hogy a párt megszűnhet. Mint mondta:

Nagyon sokat hallom ezt a vélekedést. Adjanak nekünk annyi időt, hogy 2018 után beszéljünk erről újra. Most szerintem ez nagyon-nagyon rossz döntés lenne.

– Miért, ezen egyáltalán el kell gondolkodni?

Úgy gondolom, hogy a legerősebb ellenzéki párt ilyen módon való kiemelése valójában most csak a jelenlegi hatalomnak segít. Minden egyes választás után, ha az a választás nem nyertes – mi most nyertes választásra készülünk –, minden kérdés felvethető.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Tartok tőle, h nem sokan kapnának sírógörcsöt értetek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Az MSZP-ben a DK - ban az a baj, hogy régi öregek mindig ott akarnak lenni a húsos kondérnál.
Soha nem fog meg újulni egyetlen egy baloldali, jobb oldali párt sem.
Hatalom édesebb még a dugásnál is.
Aki abba belekóstolt mindig vágyi krá a hatalomra
.
Eriksson
@magyarbakancs: A húsos kondér attól húsos, hogy az öregek már megpakolták mindenfélével. Jóval is, rosszal is. Jönnek a fiatalok, s újítanak. Kiszednék belőle ami nekik hasznos (?), a többit meg rákenik az öregekre, aztán útilapu.
A régi MSZ(M)P attól volt erős, hogy ott együtt dolgoztak ifjak és öregek egy meghatározott koncepció szerint.
eszegfu
@Béla333: Nem értünk egyet, bár a véleményedet elfogadom! Szerintem pont az a baj, hogy sok "kicsi" szervezetre, párttá szakad az ellenzék -- ahogy irtam: ezzel párhuzamosan a támogatói is -- és ha összefognának talán akkor lehetne kormányváltás (ahogy látjuk, ez sem megy a pártoknak). Ez az 1,5 év nem elegendő egyetlen kezdeményezésnek sem, hogy egyedül kinőjje magát és "kihivója" legyen a Fidesznek. Aztán meg hol az az 1 ember, aki diplomatikus, okos, átlátja a dolgokat és elég arrogáns ahhoz, hogy ellenzéki vezető legyen?! Mert ugye O.V-t kellene "legyőznie" és a maga oldalára kellene állitani az embereket...Gémesi, Pápa, vagy Kerék-Bárczy?! Ezek az emberek tul "uriemberek". Azt meg végképpen nem hiszem el, hogy a pénz megléte, illetve hiánya nem hátráltatja ezt a folyamatot. A Kétfarkuak sem pusztán az "ötletükből" voltak képesek "elmozdulni a holtpontról", hiszen az emberek adományaiból teremtették elő a forrást. Lehet, hogy a pénz nem boldogit, de jó, ha van.
lampa laz
@Mirabilis: nemcsak az elnökkel, hanem azokkal is akik rá szavaztak és nem Harangozóra. Ő egy igazi "friss hús" lett volna, értelmes a tesójával együtt és a többi fiatallal felrázták volna a pártot.
Ellaposodott, az emberek felé semmi üzenetük, mióta ez az ürge a pártelnök szinte megszüntek. Váltó pártja nem lesz a fidesznek az már biztos.
lampa laz
@Mirabilis: tegnap 21:59, utolsó mondatodhoz,
...mondjuk, segít nekik megnyerni a választást 2018-ban.
Apatszerek
Szóval, új világ lesz, aztán majd meglátjuk hogy milyen. Az a kétségbeesett visítás azonban, amit a bukott marxisták művelnek, az egyszerűen priceless, minden másra ott a Mastercard :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.