Egy elöregedő országban az idősek gondozását és eltartását a fiatalokra terhelni nem tűnik valami jó ötletnek. Az emberminisztérium és a nemzeti bank vadiúj tanulmánykötete alapján most épp valahogy így vázolható fel, milyen gondolatokkal kacérkodhatnak kormányzati körökben: a szülőtartással az idősgondozás és ellátás (várhatóan folyamatosan növekvő) költségeit a még dolgozó, járulékfizetőkre tolja, a fogyatékos- beteg- és idősgondozás feladatát ahol csak lehet, a családokra (értsd: a nőkre) hárítja, az MNB újra előszedte a tisztességgel felnevelt gyerekekért magasabb nyugdíj járjon ötletét, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint eközben átfogó stratégia készül az öngondoskodás erősítésére. “A magyar állam biztonságot nyújt idős vagy rászoruló állampolgárainak.” A szülőtartást szépen, óvatosan vezették be, nyilván számítanak a tömeges felháborodásra. Először az alaptörvénybe került egy-két mondat róla, majd mára a szociális szférából 2010 óta döbbenetes pénzeket kivonó, a...

Forrás: feminfo.444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Az idősebbek hiába szültek gyerekeket, ha azok külföldre kényszerülnek azért, hogy családot alapíthassanak, gyereket vállalhassanak, éljenek!
Létminimum 89 ezer
Közmunkabér: 52 ezer; 66,5 ezer
Minimálbér: 65 ezer
3 műszakos rabszolgabér: 90-100 ezer
Bruttó, 100 ezer nettója:
2009-ben: 76.340 ft (270 euró)
2016-ban: 65.500 ft (210 euró)
Nem munkaerő hiány van, hanem munkabér hiány!
Minimálbérből vaj, hogy segítsék a szülőket???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@cikicakk55: Azt hiszem nem is neked kell feljelentened a gyereked, ezt megteheti majd az állam.
Macskaszem
@Horizont: Gyermektelenségi adó most is van, csak most családi adókedvezménynek hívják, de lényegét tekintve ugyanaz, csak ez annyival igazságtalanabb, hogy azokat is sarcolja, akiknek van ugyan gyereke, de már felnőtt.
1magyar
Nem agyba-főbe vert gyerekekre van szükség, ill. a szüleikre. Annyi születik amennyit a gépek nem helyettesítenek.
A munkát elveszik a gépek,robotok. Azok meg hát nem fizetnek adót ugye?!
Lepényleső
...na és mit tesz egy átlag szülő ilyenkor,leveszi a terhet a gyerek nyakáról pl. úgy,hogy saját
magát pedig felköti? A fydes közben a kezét dörzsöli,hogy a nyugdíjakat is zsebre teheti?
human
@cikicakk55: Most olvastam, hogy havi 5000 Ft lesz amit a gyereknek fizetnie kell majd a szülő után. Ha a keresete nem engedi, akkor persze nem kell fizetnie.
cikicakk55
@human: Az állan honnan tudná már meg,én milyen nyomorban élek? persze,ha fűnek fának panaszkodnék,akkor lehet,hogy megtudják,de mint írtam a gyerekek legnagyobb része egész biztos minden kényszer nélkül segít a szülein,ha tud.Ha meg nem tud,akkor az állam sem tehet semmit

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.