Ausztráliába érkezett hivatalos látogatásra Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, aki később Új-Zélandon folytatja az útját – tájékoztatta vasárnap az MTI-t a köztársasági elnöki hivatal.

Áder János november 6-16. között hivatalos látogatáson vesz részt a két országban. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita – tudatta a közlemény.

Ausztráliai útja során az államfő találkozik Sir Peter Cosgrove-val, Ausztrália főkormányzójával, Malcolm Turnbull miniszterelnökkel, valamint David Hurley új-dél-walesi, Paul de Jersey queenslandi és Linda Dessau Victoria állami kormányzóval.

Új-Zélandon megbeszélést folytat Dame Patsy Reddy főkormányzóval, John Key miniszterelnökkel és Andrew Little-lel, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjével.

Áder János látogatást tesz a melbourne-i Magyar Központban, a sydney-i Délvidéki Magyar Szövetség Központjában, továbbá ünnepi istentiszteleten vesz részt az Ausztráliai Magyar Református Egyház queenslandi kerülete fennállásának 65. évfordulója alkalmából a Szent Pál-templomban Brisbane-ben.

Új-Zélandon a magyar köztársasági elnök felkeresi a wellingtoni Magyar Millenniumi Parkot, és találkozik a wellingtoni és a christchurchi magyarság képviselőivel, illetve Aucklandben az aucklandi és környékbeli magyarság képviselőivel.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@karma1: Lehet a csornai Charles Bronson
otthon fogja magát érezni a vadnyugati farmokon...:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: Tudod, Kedves, ez csak egy koltoi kerdes volt: Te soha semmivel nem bantottal meg, de ha mar egyszer ilyen messze szaladtam kedves vezetoink elol, (igaz, meg a cuclistak elol, de a mostaniak mar ezerszer rosszabbak naluk), akkor nem csipnem, ha a szomszedsagomba koltoznenek,..:o))))
karma1
@Szeparepa2: Ha mar megnyitottak kolcsonosen a konzulatusokat, akkor sztem kiadatas is letezik... Ne haragudj, de azert a szemetet mi se gyujtjuk itt be, inkabb ki kene loni oket az urbe, ugy csoportostul, hogy meglathassuk, megelnek-e penz nelkul, ha sajat maguknak kell magukrol gondoskodni...?
karma1
@Szeparepa2: Ne izgulj, loptak ra eleg penzt, az fedezne a dolgot, kulonben is en nemcsak egy ember kilovesere gondoltam, tudod, egyszerre tobbet kiloni gazdasagosabb... Ja, es remelhetoleg csak EGYSZERI befektetes lenne...:o)))))
karma1
@Szeparepa2: Maximalisan igazad van. Mar csak azt szeretnem tudni, hogy hogy a gyaszba fogjak toluk visszaszerezni, hiszen jol eldugtak mindenfele szovevenyes offshore cegbe a lopott penzeket...
bakegya
Akkora és olyan különleges ÁLLATKERT MINT AMILYET ORSOS VICCTOR ÉS ZÁRTOSZTÁLYTÁRSAI MAGYARORSZÁGon lekeritettek a világon sehol sincsen!
Ez a széplelkünek mutatkozó is csakkk egy mogorva gibbon ebben,de lehetne egy sügér is!
kamazuka
Szeretném bejárni a földnek sok sok városát,...látni szép csodát.
Király ahogy dübörög a gazdaság.
Ha egyesek elvesztik rokkantnyugdíjukat vagy annak egy részét sebaj.Mi utazunk körben a világban.
Apúú elmehetek veled Koala Lump Úrba?
Most nem ,mert suli vann, azaz Sulliwan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.