Amfetaminszármazékot, csempészcigarettát, valamint töltött fegyvert és lőszereket is találtak a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a záhonyi határállomáson – közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Magyar Norbert elmondta, az első esetben egy Olaszországba tartó kisbusz utasait ellenőrizték, amikor az egyik ukrán férfinél népművészeti szalaggal átkötött tasakot találtak, amelyet férfi az átvizsgálás alatt többször is megpróbált elrejteni, majd azt mondta, hogy a földön találta. A helyszínen elvégzett gyorstesztek alapján a zacskó amfetaminszármazékot tartalmazott.

Egy ukrán testvérpár teherjárművük padlózatában kialakított zártszelvényekbe elrejtve próbált cigarettát becsempészni Magyarországra, de a kamionröntgen lebuktatta őket. A mintegy ötezer doboz, 4,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, valamint 9 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki – ismertette a sajtóreferens.

A harmadik esetben a személyes poggyászaiban lévő éles lőszerrel betárazott fegyvert próbált átvinni az ellenőrzésen egy Csehországba tartó férfi. A pénzügyőrök az autó hátsó könyöklőjénél bukkantak rá a töltött fegyverre, amelyben tíz éles lőszer volt, a személyes poggyászokból pedig még huszonnyolc került elő. A férfi azt mondta, hogy van fegyvertartási engedélye, de Csehországban felejtette.

A NAV nyomozói mindegyik ügyben megtették a feljelentést az illetékes hatóságnál – mondta Magyar Norbert.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.