Az Országgyűlés mai ülésén szavaz az alaptörvény hetedik, Orbán Viktor miniszterelnök által javasolt módosításáról, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését. Az előterjesztés elfogadásához valamennyi képviselő kétharmadának támogatására, vagyis legalább két ellenzéki szavazatra is szükség van.

Az ülés reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a képviselők összesen tizenkét előterjesztésről szavaznak, köztük az alkotmánymódosításról is, amely a kormányfő szerint azt az új egységet fejezi ki, amely a kvótareferendum után jött létre.

"Az alkotmányos identitás kérdése a jövő egyik fontos, de az is meglehet, hogy legfontosabb kérdése, és egyben a Brüsszellel fennálló vitáink summázata is"

- fogalmazott a miniszterelnök javaslata tárgyalásakor.

Az öt cikkből álló változtatás értelmében bekerül az alaptörvénybe, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be, idegen állampolgár – a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek kivételével – Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet.

Korábban egyik ellenzéki képviselőcsoport sem támogatta feltétel nélkül a módosítást, így kérdéses, hogy a kétharmados indítványt el tudják-e fogadni. A Jobbik ugyanis a letelepedési kötvény megszüntetését támasztotta elvárásként, míg az MSZP szükségtelennek tartja a változtatást, ezért már a javaslat tárgyalásában sem vett részt, az LMP pedig jelezte, nem nyomnak gombot a szavazáson.

Döntés várható továbbá a tavalyi költségvetési zárszámadásról, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről, valamint a dohánytörvény módosításáról is.

A szavazások után kilenc javaslat általános vitáját bonyolítják le a második ülésnapon. Ekkor kerülnek terítékre például a közbeszerzési és közlekedési törvények módosításai, valamint a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló törvényjavaslat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
egy nagy nemzeti közös ellenség kell a népnek...:)
magyarbakancs
Ennek a módosításnak annyi értelme van mint a döglött ló felnyergelésének.
Aláírtuk az EU alapszerződéseit.
Amiben vannak kötelezettségeink és jogaink.
Mi sajnos csak a jogainkat gyakoroljuk.
Na meg a markunkat a pénzért ami az Orbán klán haverjainak hoz mérhetetlen gazdagságot.

Szolidaritás kismértékű megjelenítése is hiányzik belőlünk.
Gondolom a száguldó gazdaságuk mondjuk 800-1000 ember befogadására alkalmas lenne.
Megtettük kötelességünket és nem költöttünk 20 milliárdot a gyűlöletre és az embertelenségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.