Összesen 85 macska és 10 kutya ivartalanításával befejeződött a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete ivartalanítási programja, amelyet egy svájci alapítványi támogatás elnyerése tett lehetővé – közölte honlapján a szervezet.

Számos kóbor macskakolóniát ivartalanítottak, segítettek több szociálisan rászoruló macskatulajdonosnak, és sikerült a leghumánusabban felszámolni a zsinagógás cicakolóniát.

Felszámolták a macskafalkát a szegedi zsinagóga környékén
(Fotó: Szegedi Cicamentők Facebook)

A szervezet egymillió forintos támogatást nyert a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) alapítványtól, a pénzt kizárólag ivartalanításra fordíthatták. Befogták a zsinagógás cicákat, tizenkettőt ivartalaníttattak, áttelepítették őket, és egy anyamacskát három kölykével befogadtak későbbi örökbeadás céljából – számolt be az egyesület.

A szegedi cicamentők bíznak benne, hogy a rekonstrukciós munkálatok befejeztével nem kezdődik újra a macskaetetés és felelőtlen állattartók sem helyeznek ki megunt kedvencet vagy felesleges szaporulatot.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Pál György,

a macskákat ne kezeld patkányként, őket ne akard kiírtani. Én szégyellnék ilyen állatellenes szöveget beírni.
Az ivartalanítást állatorvos végzi, nem ingyen dolgozik. Az állatvédőknek etetniük kell a továbbiakban az örökbe nem fogadott macskákat. Sok ember életét édesítik meg ezek a kis háziállatok. Szépek és okosak.
perfekt
A macska ragadozó!Oda jár ahol élelmet talál.A zsinagógában a nagy tisztaságban,elszaporodtak a rágcsálók--a macskákat nem ivartalanítani kellett volna.Tévedések elkerülése végett ,az embereket-meg tudom különböztetni-az állatoktól-de sokan nem!Jogtalan intézkedés!Állatvédők merre- hány méter?--büntetést érdemelnek-emberit-és pénzügyit.Fizessék be az okozott kárt az illetékesek!
CsipkeRózsa
Facebook-on zsidózó hozzászólóknak:

ne zsidózzatok ízléstelen szövegeitekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.