A házhoz szállított ételek közül a Nébih 21 "hortobágyi" elnevezésű palacsintát vizsgált, a mikrobiológiai laboratóriumi eredmények hét esetben szennyezettséget jelző mikroorganizmust, kettőnél pedig úgy nevezett spórás baktériumot mutattak ki.

A Nébih szerint az eredmények hátterében egyebek mellett vélhetően hibás konyhatechnológia, az élelmiszerbiztonsági szabályok megszegése, valamint konyhahigiéniai hibák állhatnak. Mindezek miatt a hatóság az érintett vállalkozásoknál hamarosan élelmiszerbiztonsági ellenőrzést tart.

A vizsgált 21 hortobágyi palacsintából 10 klasszikusnak mondható húsos palacsinta, 11 pedig az úgynevezett speciális változat volt, amelyek fitt, light, fitnesz, illetve könnyű jelzőkkel rendelkeztek. Az utóbbi kategóriába sorolt élelmiszereknél kötelező tápérték jelölést is szerepeltetni. Ennek az előírásnak azonban 7 speciális palacsinta nem felelt meg a megvizsgált 11-ből.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy közvetlenül az ételek kiszállítása után az ellenőrök megmérték a palacsinták maghőmérsékletét és az élelmiszerbiztonsági szempontból meghatározó érték egy esetben sem volt megfelelő. Példaként említették, hogy volt olyan palacsinta, amit a gyártó által vállalt 0-5 Celsius-fok közötti hőmérséklet helyett 24,1 Celsius-fokosan szállítottak ki, ami a Nébih szerint súlyos élelmiszerbiztonsági kockázat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Megtanulták a palacsinta készítői,hogy mi mindent szó nélkül megeszünk.
Igaz sok mindent nehezen,vagy egyáltalán meg nem emésztünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.