A magyarok 60 százaléka szerint érvényesül a sajtószabadság az országban. A válaszadók harmada fejezte ki aggodalmát a kérdésben, ők többségükben baloldali vagy liberális választók – közölte a Századvég pénteken.

Közölték: a Századvég legújabb országos, reprezentatív közvélemény-kutatása két olyan, egymással szembenálló állításról kérte a válaszadók véleményét, amely a sajtószabadság körüli vitákban megfogalmazódott.

A felnőtt lakosság 60 százaléka azzal az állítással ért egyet, amely szerint "Magyarországon érvényesül a sajtószabadság, mindenki megtalálhatja a sajtó jelenlegi kínálatából azt, ami az ő politikai nézeteinek, ízlésének megfelel". A megkérdezettek 35 százaléka ezzel szemben úgy vélekedik, hogy "Magyarországon nincs sajtószabadság, ezt bizonyítja az olyan sajtótermékek megszűnése is, mint a Népszabadság". Öt százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni.

A baloldaliak 81 százaléka szerint nem érvényesül a sajtószabadság, a jobboldaliak ezzel ellentétesen vélekednek: 85 százalékuk szerint Magyarországon működik a sajtószabadság. A "középen álló és a bizonytalan szavazók" között is többségben vannak, akik szerint van sajtószabadság: 59 százalékuk, illetve 55 százalékuk vélekedik így.

A kutatócég értékelése szerint az adatfelvétel arról tanúskodik, hogy a sajtószabadsággal kapcsolatos éles kritikák és kétely "egy politikai értelemben jól körülhatárolt (...) kisebbség: a baloldali és liberális orientációjú állampolgárok körében talál támogatásra".

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazudnak! Az a dolguk!
Ha nem hazudnának, nem kapnának milliárdokat a kormány közbeiktatásával - tőlünk!
Mocsok egy talpnyalók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Szép, korrekt és jól megírt közvélemény-kutatás a Századvég részéről.
Egyetlen apróságot hiányolok a végéről. Azt a bizonyos ""X"" jelet.
Tudjátok, amit akkor tesznek ki, ha az irásmű mint fizetett hirdetés jelenik meg. Ezzel lenne teljes a Századvég felmérése. És persze a cég kasszájának csengése.
Aki Én
Nyilván, miután őket érinti hátrányosan. Ők hajlandók meglátni miket ferdít el, vagy hallgat el a kormánymédia. Illetve érdekes módon nem a kormányközeli médiák szűnnek meg, nem ők kapnak kevesebb támogatást, hirdetést...
Béla333
Hazudnak! Az a dolguk!
Ha nem hazudnának, nem kapnának milliárdokat a kormány közbeiktatásával - tőlünk!
Mocsok egy talpnyalók!
Zeta
A Kubatov listáról vett reprezentatív felmérés. Vajon tudta a kérdezett, hogy miről van szó ? Olvasott, látott, hallott már más véleményt , mint az Ml- é?
bükkberg
Sajtószabadság??
Nézzük az Orbán rendszerben ez,hogy müködik immár 2011 től.
Anno volt két kereskedelmi rádió a NEO és a ClassFM.
2001-ben a két azonos hallgatottságú adónál az állami Szerencse Játék ZRT.a következőképpen reklámozott:
ClassFM-478 millió forint
NEO-0 forint.
A szintén 100%-os állami MVMV hasonló módon.
De,ilyen arányban reklámozott a MOL is az ismétlem azonos hallgatottságú adókon.
Ez két dolgot feltételez.
1,Az állami tulajdonú cégeknél csupa hülye lett a vezető!
2,Az állam így játsza át a haveroknak a pénzt és avatkozik be a piaci folyamatokban mely által sajtószabadságról aligha beszélhetünk.
Lehet választani az egyes vagy a kettes verzió közül.
Fideszeseknek nem kell gondolkodni,nekik elég,ha a vezér azt mondja :Sajtószabadság van!!??
namihami
@bükkberg: Fideszeseknek nem kell gondolkodni,nekik elég,ha a vezér azt mondja :Sajtószabadság van!!??
Nyugi, nem is szoktak.
Béla333
Nézzünk egy példát a "sajtószabadság" elnevezésű mutyiról:

hvg.hu/itthon/20120405_magyarorszag_slager_danubius
"Magyarországot perli a Danubius és a Sláger tulajdonosa

A felperesek azt állítják, hogy a 2009-es pályázat idején ellenzékben lévő Fidesz, valamint az éppen kormányzó MSZP képviselői megkeresték a két rádióállomás befektetőit, hogy állapodjanak meg a poltikai pártokkal, hogy "esélyük legyen" meghosszabbítani az engedélyeket, amelyeket a két adó végül elvesztett.
Az Accession Mezzanine Capital, a Danubius Rádió tulajdonosa és működtetője azt állítja, Fideszhez közel álló személyek sürgették, hogy állapodjon meg velük, így például Fellegi Tamás, jelenlegi tárca nélküli miniszter, valamint Nyerges Zsolt, Fidesz-közeli üzletember, akik végül létrehoztak egy saját vállalkozást, amely elnyerte a Danubius frekvenciáját.
Az Emmis, a Sláger Rádió üzemeltetője a bírósági dokumentumok szerint Lendvai Ildikótól, az MSZP akkori elnökétől, valamint Puch László pártigazgatótól kapott megkereséseket,…"

Nem baj, most elzargatjuk a Fideszt és újra jöhet az MSZP/Gyurcsány szövetség!
quadrocopter
Hogyan óhajtja Sztálin elvtárs, legyen, vagy ne legyen sajtószabi?
Esetleg újból határozzuk meg a sajtószabadság fogamát és tartalmát Sztálin elvtárs útmutatásai szerint?
Ugyanis több lehetőség nincs elvtársak!
verőce21
Csak jó, hogy a múltkor szóvá tettem, "ezt a propellert is meg kellene szüntetni, mert csak kormányt gyalázó cikkek jelennek meg benne."
Úgy látom, olvasnak a szerkesztők.
"...a magyarok 60 százaléka szerint érvényesül a sajtószabadság az országban." - a kisebbségnek pedig igazodni kell a többség véleményéhez/akaratához. Mint a demokráciában kötelező.
Nessy
@verőce21: AMEN! Gondolom ez a javaslat az érvénytelen népszavazás esetében is fennáll? Valóban van sajtószabadság! Szabadon eldönthetem, hogy olvasom e a Magyar Időket, meg a bulvár lapokat, ahol a cikkek egy régi Vágó műsorra emlékeztetnek, A fele sem igaz!
Szókrakész
"Századvég: csak a balosok és a liberálisok szerint nincs sajtószabadság"

Pont a libsik sírnak?!?!?!
A HVG-n, vagy a 444-en ha nem libsikompatibiliset ír az ember, azonnal kitiltják!!!
Törölt felhasználó
"Századvég: csak a balosok és a liberálisok szerint nincs sajtószabadság"

Tehát a jobb-lib-bal hármasból "csak" kettő ..:)
bükkberg
@verőce21: " a kisebbségnek pedig igazodni kell a többség véleményéhez/akaratához. Mint a demokráciában kötelező."
Ezt a mondatodat forditsd le románra,szlovákra,szerbre stb.
Szégyeld magad,mocsok!
Törölt felhasználó
@verőce21: A sajtószabadság nem 60%-ról szól, hanem 100%-ról. Pont ezért hívják sajtószabadságnak. Ezt a többségi igazodásos agymenést pedig magadra nézve fordítva is ilyen szolgalelkűen viselnéd, ahogy másoktól elvárod?:)
evacica
A Századvég vezetői azért a pénzért amit a mi adóinkból osztogat Orbán nekik, nyugodtan fagylaltozhatnak nekik reggeltől estig,és estétől reggelig!Kilóra vette meg őket Orbán!
Macskaszem
Mivel már alig van baloldali sajtó, ami még maradt azt meg sorban kicsinálják, ki a bánatos lópöcs panaszkodna, ha nem a baloldal. Szépen néznénk ki, ha a kúrmány panaszkodna, hogy jaj de sz@r nekünk, honnan találjunk ki annyi hazugságot, hogy az összes médiát teleköpködjük vele.
Lackó50
A FIDESZ-KDNP számára tökéletes sajtószabadság van. A többinek (kommunisták. fasiszták, hazaárulók) meg nem kell ugrálni. Annak örüljenek, hogy még élnek. Ha egy ellenzéki média nagyobb figyelmet kap a megengedettnél, akkor azt fel kell vásárolni (lsd.: TV2, ... stb.) Ilyen egyszerűen megoldható a sajtószabadság.
kulabombaafityiszre
Századvég: csak a balosok és a liberálisok szerint nincs sajtószabadság

a jobboldaliak ezzel ellentétesen vélekednek: 85 százalékuk szerint Magyarországon működik a sajtószabadság.

Ezek szerint 15% jobboldali szerint nincs sajtószabadság.
Gondolom ők nem számítanak a századvég szerint.
quadrocopter
Ezzel az alányalós felméréssel csak egy nagy gond van! A külföldi sajó is bírálta az elmeroggyant-féle "sajtószabadságot"!
almosd
A sajtó szabadság csak annak a 3-milliónak létezik ,és az a 100%-lék és ebből van a 60%-lék .
korell
Szép, szóval a századvég szerint az ország 60 %-ának megfelel, sőt elégedett, ha irányított és sokszor hamis híreket kap? A századvég szerint az ország 60 %-a - akinek többsége illiberális - hülye?
Egy felmérést több szempontból is érdemes "értékelni".
Törölt felhasználó
@quadrocopter: 07:56 De tudhatnád már, hogy külföldi sajtót pedig a háttérhatalmak írányítják...:) Persze Viktorékat nem:)
koszpeko
@verőce21: Ha nem tetszik a propeller,mi a faszt keresel itt???
solidedge
"csak a balosok és a liberálisok szerint nincs sajtószabadság". A jobbosok szerint már nem is volt jó pár éve, hiszen ezen fáradoznak.
verőce21
@koszpeko: (13:05) Csak ellenőrzöm a rabszolgákat! :)
eszegfu
@verőce21: De ugye kancsuka nincs a kezedben?!:) Itt most nem a fiu csukára gondolok!
verőce21
@eszegfu: (17:44) Mit gondolsz honnan vannak a milliárdjaink? Ha nem lennétek éhen is halhatnánk! :)
eszegfu
@verőce21: Áááááá! Nem hiszem, hogy Te olyan "kizsákmányoló" lennél, hogy a mi vérünkből, verejtékünkből szerezted volna a vagyonkádat!:) De azért, ha még többször leirod, hogy "ellenőrzöd a rabszolgákat"... még a végén elhiszem!:)
krumpli
Ha nem lenne... Már rég böribe lenne minden Propis hozzászóló... AKKÓ van kérdés ?!
Miről is nyafogtok ?! Erdogant akartok ?! Na az a sajtószabadság sárbatiprása, és ezer egyébé...TEHÁT Visszakérdezek !!! Van Magyarországon szabad Véleménynyílvánitás, vagy Sincs...
Ne hozzátok fel, a nulla példányszámú népszabit !... Amíg ti itt, és más netes oldalakon fröcsöghettek addig van Szólásszabadság...
Nessy
A ius murmurandi még úgy-ahogy meg van. Természetesen, akiknek a legfontosabb hír, hogy melyik " celeb" mikor kivel hol...annak van bőséges bulvár sajtó! A gazdasági hírek helyett hálószoba hírek. Ez legalább nem bántja az érzékeny keresztény lelkeket:
krumpli
Hytleri Klingonné beégett a manipulált médiátokkal együtt. Sz@r világ vár rátok a Felszabaduló Európában is ! Mert a Dominó elindult...
eszegfu
@krumpli: Őszintén örülök, hogy Rád meg az "aranykor" vár! Igaz, hogy a dominó Téged is felborithat... de ezzel ne törődjél!
krumpli
@eszegfu: A Dominó elindult !!! Bulgária, Moldova... Oroszbarát kormányt választott a hétvégén..

Bár személyes üzenet lenne, de a sajtószabadság értelmében megkérdezném ! ? Miért is töröltél egy hét után a Facebook-ról .. Miután nem egyezett a véleményünk, és ezt /tény/ elég alpári módon /ahogy ti is szoktátok/ közzé tettem... Fura Nő vagy ! MOBIL123 tök ismeretlenül is kitart mellettem pedig soha nem találkoztunk...
csak úgy sajtószabadságosan.. kíváncsi lennék...
krumpli
@eszegfu: Ó Vonzó Piros hajú, mérges vagyok egy hölgyre, de az nem te vagy az avatar vagy minek hívják becsapós ! Bocsánat !
krumpli
@eszegfu: Megvan ! : nemkati ! Lenne leizélásom hölgyeménye. Bocs.
Cefi
A századvég a MINIGAZ irányítása alatt áll?
eszegfu
@krumpli: Ugy "sajtószabadságosan" felelősségem teljes tudatában kijelentem: fogalmam sincs hogy hol lehet törölni a fb-on az ismeretséget. Tudatosan biztos, hogy nem töröltelek, hidd el! A Te fb lapodon kellene jelölnöm, vagy tiltanom, vagy az enyémen? A másik: nem emlékszem az "alpári" közzétételedre sem, azt viszont kikérem magamnak, hogy én bármikor is ilyen módon bármit is irtam volna, azaz nem kellene egy kalap alá venned senkivel sem! Ha van kérdésed még, szivesen válaszolok!
krumpli
@eszegfu: Írtam hogy kevertelek. Bocsánat..
eszegfu
@krumpli: Szerencséd, hogy "öreganyádnak" szólitottál!:) Bocsánatkérés elfogadva!:)
krumpli
@Cefi: @Nessy: @verőce21: @solidedge: Eszegfű Nem Személy csak egy vírus !!!@koszpeko: @ziziplanet: @korell: @quadrocopter: @Lackó50: Zárjátok a gépeteket !!!
krumpli
@krumpli: szokratész, bringás nektek is szól !
krumpli
@eszegfu: Itt vagy !? Várom válaszod !! Ne gyere azzal hogy vakon írsz és ezért tudsz olyan gyorsan válaszolni arra amit még el sem küldtem !!!
krumpli
Erzsébet Szegfü az ismerősöd lett a Facebookon. Köszönj rá üzenetben!
Nagyon szépen köszönöm !
krumpli
Hmm ... Még el sem küldtem az üzenetemet de azonnal válaszolt ... Tudta hogy 444 napja más néven hülye voltam veletek ! Billentyűleütés Virus, amint üzenetet küldtem neki itt a Propin...
Felhívás !!! Kedves Qrbán !!! Kedves Sorosék !!! Nem kapjátok meg a bankszámlaszámom ! Mert rátok soha nem bíznám a pénzemet !! A többit meg leszophatjátok !

Igazán nincs mit... csak Magadnak köszönheted! U.is. most sokkal "normálisabb" vagy, mint 1 éve. Távolról sem vagyunk azonos véleményen, de ha lehet Veled kulturáltan beszélgetni, akkor ennek az ismeretségnek semmi akadálya! Azt bizonyára tapasztalod, ha nekem valami nem tetszik, akkor az rögtön szóvá teszem, sőt kikérem magamnak... ilyen vagyok, igy kell elfogadni. Persze ez nem jelenti a hibátlanságomat.
krumpli
Ez az uccsó aki eddig kommunikált a hölggyel jól nézze át mindenét :
Nekem segít, hogy kicsi bipoláris vagyok... E --- Szegfű !!! MSZP valszeg mindegyikünkről begyűjtötték az adatokat ilyen olyan vírus formájában
Cefi
@krumpli: 14.49.A vírus te vagy. Eszed pont annyi, mint a földidé, a gáspár győzőé. Tudatlan, agymosott, BRINGÁSTUDATÚ. Te vagy az, akinek mindenki szembe jön az autópályán, tehát ők a hülyék.
simmering73
A "középen álló és a bizonytalan szavazók" között is többségben vannak, akik szerint van sajtószabadság". Ennyit a hiteles felmérésről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.