A kormány 15 százalékos minimálbér növelést és 4 százalékpontos munkaadói járulékcsökkentést ajánl 2017-re, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal nőhet jövőre.

Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülését követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a kormány azt is javasolja, hogy 2019-től 4 éven keresztül újabb 2-2 százalékponttal csökkenjen a munkáltatók járulékterhe, abban az esetben, ha a reálbérek emelkedése eléri az évi 6 százalékot.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke üdvözölte az ígéretet, Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke viszont arra figyelmeztetett: a kormány által javasolt béremelési mértékek önmagukban túl nagy terhet rónának elsősorban 2017-ben a munkáltatói szférára.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát Orbán készül a lelépésre. De mielőtt még örömtáncot járnánk ne felejtsük el, hogy mindent visz is magával és családjával amit összeherdált magának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Na, emiatt aztán, lesz ,Gyere Haza, Fiatal!
Aki meg itthon marad, az munkaképtelen!
De, majd V.meggyógyítja! CSALÓ ROKKANT!
CSAK LÁBA NINCS?
kukac50
Minimálbér mennyi lesz? Egyik villanyszerelő ismerősöm Londonba ment dolgozni mert Magyarországon 130 ezer forintot keresett reggel 7-től este hatig,igaz 1 óra ebédidő volt.
Most Londonba lakik fél órai utazás a munkahelye reggel este 8 órai munkáért egész hóhapra 3320 eurót keresett. Megszűnt a honvágya abban a pillanatban amikor kézhez kapta a fizetését.
Ő már véglegesen kint fog élni a barátnője is vele ment.
Desischado
Miért nem az adójóváírást adják vissza? Erről persze szó sincs! Rohadékok!
human
@kukac50: Általános történet. Biztos van aki kimegy pusztán világot látni, vagy valaki kiábrándul, nem találja a helyét kint, de a statisztikák azt mutatják, hogy folyamatosan nőtt eddig a külföldről hazautalt jövedelmek mértéke. Sajnos ennek nem sokáig lehet örülni, ugyanis ezek a pénzek elkezdenek majd csökkenni, hisz egy idő után már nem lesz kinek hazautalni a pénzeket. A család kiköltözik a többi családtaghoz és a szülők, nagyszülők is meghalnak.
quadrocopter
Ez az Varga!
Más farkával a csalánt! A pékek béremelését is a kereskedelmi egységeknek kell összehozni, nektek egy büdös, szagos forintotokba sem került!
kamazuka
Próbálom megérteni Varga Mihályt.
De mit csinál azon munkahelyek bérszínvonalával,hol a 200 munkaóra nem elég a minimálbér nettójához?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.