Király Gábor a Szent Márton gálán kapta meg a díszpolgári címet, ahogyan ezt már korábban megígérték – írja a nyugat.hu.

Király Gábor Szombathely díszpolgára lett

Fotó: Bonyhádi Zoltán/Nyugat.hu

Az ünnepségen így indokolták Király Gábor díszpolgári címét:

Király Gábor Szombathelyről indulva szépívű labdarúgó pályafutást tudhat magáénak. Több, mint 800 profi mérkőzés van a háta mögött: Németországban és Angliában is letette névjegyét klubcsapataiban, majd 18 év után tért vissza nevelőegyesületéhez, a Szombathelyi Haladáshoz. A nyári franciaországi Európa bajnokságon megkoronázta pályafutását a magyar válogatottal nyújtott remek teljesítményével. A mindig szerényen nyilatkozó labdarúgó nemcsak sportkarrierjével, hanem családcentrikusságával és a hagyományos értékekbe vetett hitével is példát mutat a ma fiatalságának.

Akár a Herthában, akár a Crystal Palace-ban vagy az 1860 Münchenben szerepelt, fontosnak tartotta, hogy csapattársai és a szurkolók ismerjék Szombathely nevét. Sose volt kérdés számára, hogy egyszer hazajön a külföldön szerzett felbecsülhetetlen értékű tapasztalatát kamatoztatni.

Így külföldi karrierje közepén, hol Londonból, hol Münchenből irányítva Szombathelyen kelt életre az általa megálmodott Királysport márka, amelynek elemei: a 2003-ban felépített Király Sportlétesítmény, az idén 10 éves 200 labdarúgót jegyző Király Szabadidősport Egyesület, a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola és a nemrég alapított rehabilitációs egység.

A magyar válogatottsági csúcstartó és Európa-bajnoki korrekorder szürke mackóját megismerte az öreg kontinens. A magyar labdarúgás mára ikonikussá vált alakja véleményformáló erővel bír nemcsak a fiatalok, de a közép- és idősebb korosztály körében is. Tudatosan építi fel napjait, lépésről lépésre valósítja meg elképzeléseit és a megalkuvás nélküli munkában hisz. Élhetne, dolgozhatna bárhol Európában, de ő – ahogy az elmúlt 20 év alatt sokszor elmondta – csak szülővárosában, Szombathelyen érzi otthon magát.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.